H British American Tobacco "ποντάρει" στο vaping

Η British American Tobacco δεν έχει κανένα πρόβλημα στο να βρίσκεται πίσω από την κύρια ανταγωνιστή της, Philip Morris International, όσον αφορά την εξέλιξη των εναλλακτικών μορφών καπνίσματος πέρα από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Σύμφωνα με τον Kingsley Wheaton, επικεφαλής της μονάδας των next-generation προϊόντων της ΒΑΤ, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα

έχουν περισσότερες ευκαιρίες για ανάπτυξη από τη "ζέση και όχι καύση" τεχνολογία της Philip Morris. H μεγάλη απήχηση του iQOS της Philip Morris στην Ιαπωνία δε θα είναι εύκολο να αναπαραχθεί σε άλλες χώρες.

Πάνω από 1 εκατ. καπνιστές χρησιμοποιούν το iQOS της Philip Morris από το 2014, ιδιαίτερα στην Ιαπωνία, όπου η Philip Morris έχει εισέλθει στην αγορά δύο χρόνια πριν από τη ΒΑΤ στα συγκεκριμένα προϊόντα.

Όπως είναι φανερό, οι καπνοβιομηχανίες έχουν διαφορετικές απόψεις για το που βρίσκεται η βιομηχανία στην οποία ανήκουν, αξίας 770 δισ. δολαρίων. Ο CEO της Philip Morris Ανδρέας Καλαντζόπουλος ανέφερε πως η εταιρεία του μπορεί να σταματήσει να φτιάχνει τσιγάρα στο μέλλον, εάν η αγορά αλλάξει τις προτιμήσεις της.

Η ΒΑΤ, και ο Wheaton, έχουν ξεκαθαρίσει, πάντως, πως οι προσπάθειές τους θα επικεντρωθούν στην αγορά του vaping, με το νέο προϊόν τους, Vype Raptor το οποίο θα ξεκινήσει να πωλείται το δεύτερο μισό του 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα