Ολάντ: «Δίνει χώρο» στην υποψηφιότητα Βαλς

Η απόφαση του Γάλλου προέδρου Francois Hollande να μη θέσει υποψηφιότητα για δεύτερη θητεία, ανοίγει τον πολιτικό δρόμο για την προεκλογική εκστρατεία του πιο δημοφιλούς πρωθυπουργού του, Manuel Valls.

O λιγότερο δημοφιλής πρόεδρος στη σύγχρονη ιστορία της Γαλλίας, έδωσε μία ομιλία από το παλάτι των Ηλυσίων και ανακοίνωσε πως δε θα λάβει μέρος στην εκστρατεία. Ανέφερε πως θέτει τις ανάγκες της χώρας πάνω από τις δικές του πολιτικές φιλοδοξίες, ενώ προειδοποίησε κατά τις εξτρεμιστικές οργανώσεις και τον προστατευτισμό.

Ο

62χρονος Hollande ανέφερε και το γεγονός πως είναι ο πρώτος πρόεδρος από το 1958 ο οποίος δεν προσπαθεί για δεύτερη θητεία, αναγνωρίζοντας πως ο επόμενος ηγέτης της χώρας θα έρθει αντιμέτωπος με πολλά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η χώρα.

Οι Jean-Luc Melenchon και Emmanuel Macron έχουν ήδη αναφέρει πως θα θέσουν υποψηφιότητα εκτός του πρώτου γύρου που σχεδιάζουν οι σοσιαλιστές και τα άλλα κόμματα της αριστερής παράταξης τον Ιανουάριο. Ο Arnaud Montebourg, πρώην υπουργός Οικονομίας, ανέφερε πως θα πάρει μέρος στον πρώτο γύρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα