H BMW εμμένει στους στόχους της, παρά τον εμπορικό πόλεμο

Η BMW AG εμμένει στους ετήσιους στόχους κερδοφορίας της, ακόμα και όταν η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα μιας εμπορικής αντιπαλότητας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Η εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων με έδρα το Μόναχο επέμεινε στην πρόβλεψή της για το φετινό έτος όταν έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου την Πέμπτη, υπογραμμίζοnτας το πλεονέκτημα που έχει, απέναντι

σε μια σειρά εταιρειών αυτοκινήτων - συμπεριλαμβανομένης της κορυφαίας ανταγωνίστριας εταιρείας Daimler AG – οι οποίες έχουν μειώσει τους οικονομικούς τους στόχους καθώς οι παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις κλιμακώνονται και οι υψηλότερες τιμές πρώτων υλών γίνονται καθοριστικός παράγων.

Τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου θα είναι στο ίδιο επίπεδο με το προηγούμενο έτος, ανέφερε η BMW, επαναλαμβάνοντας ότι τα έσοδα από την αυτοκινητοβιομηχανία και οι πωλήσεις μονάδων θα επιφέρουν μικρά κέρδη. Πάντως, είχε αναφέρει στο παρελθόν ότι τα κέρδη θα ήταν "τουλάχιστον" flat - υπονοώντας ότι θα μπορούσαν να αυξηθούν – και τώρα, εξακολουθεί να εμμένει στον στόχο της, σημειώνοντας αντίθεση με την απόφαση του κατασκευαστή της Mercedes-Benz Daimler να μειώσει την χειραγώγησή του.

Ο Πρόεδρος Trump υπογράμμισε τον κίνδυνο την Τετάρτη, όταν ζήτησε από τους εμπορικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ να εξετάσουν το ενδεχόμενο αύξησης κατά 200 δισεκατομμύρια δολάρια των δασμών σε κινεζικά αγαθά.

Keywords
Τυχαία Θέματα