SocGen: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη - Πάει για νέες εξαγορές

Η Societe Generale ενδέχεται να προχωρήσει σε επιπλέον εξαγορές τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο του σχεδίου αναμόρφωσης της τράπεζας, δήλωσε ο αναπληρωτής CEO, Severin Cabannes, μιλώντας στο CNBC, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β' τριμήνου.

Σύμφωνα με αυτά, η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων, καθώς τα κέρδη

από τις υπερπόντιες επιχειρήσεις, αντιστάθμισαν μια μικρή συρρίκνωση στην εγχώρια αγορά της.

Συγκεκριμένα, η ScGen σημείωσε αύξηση 9,3% στα κέρδη που διαμορφώθηκαν στα 1,16 δισ. ευρώ σε σχέση με τις εκτιμήσεις τεσσάρων αναλυτών από την οικονομική συμβουλευτική υπηρεσία του Reuters για κέρδη ύψους 1,15 δισ. ευρώ. Στα καθαρά κέρδη περιλαμβάνεται μια πρόβλεψη ύψους 200 εκατ. ευρώ από την τράπεζα για την πληρωμή ενδεχόμενου διακανονισμού με τις αρχές των ΗΠΑ σχετικά με ενδεχόμενες παραβιάσεις κυρώσεων.

Αύξηση 24% παρουσίασαν επίσης τα έσοδα που ανήλθαν σε 6,45 δισ. ευρώ.

Τα έσοδα της SocGen από τις τράπεζες και άλλες επιχειρήσεις του εξωτερικού αυξήθηκαν κατά 5,4% στα 2,08 δισ. ευρώ, ενώ τα έσοδα από την εγχώρια τράπεζα λιανικής υποχώρησαν κατά 1,7% στα 1,99 δισ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν και τα έσοδα από την εταιρική και επενδυτική τραπεζική (CIB) κατά 0,5%, αφού η CIB είχε σημειώσει μείωση κατά 13% στα έσοδα κατά το πρώτο τρίμηνο.

Όπως σημειώνει το CNBC, η SocGen στις αρχές Ιουλίου ανακοίνωσε την εξαγορά δραστηριοτήτων της Commerzbank. Η απόφαση αποτέλεσε τμήμα του στρατηγικού πλάνου 2016-2020 για τη βελτίωση των δραστηριοτήτων της. Σύμφωνα με τον Cabannes, η συμφωνία αυτή θα πρέπει να πάρει την έγκριση των αρμόδιων αρχών «μέχρι το τέλος του έτους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν τελειώσει η διαδικασία, ο θετικός αντίκτυπος στα μεικτά λειτουργικά κέρδη αναμένεται να είναι στα 150 εκατ. ευρώ».
Παράλληλα, όπως είπε, θα γίνουν κι άλλες εξαγορές τα επόμενα χρόνια, «αλλά θα είναι περιορισμένες σε διεθνή βάση».

Keywords
Τυχαία Θέματα