Fiat Chrysler: Ανακοίνωσε την απόσχιση της Magneti Marelli

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ανακοίνωσε σχέδιο διαχωρισμού της επιχείρησης Magneti Marelli από την FCA και τη διανομή των μετοχών μιας νέας εταιρείας χαρτοφυλακίου στους μετόχους της FCA. Ο διαχωρισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2018 ή στις αρχές του 2019 και οι μετοχές της Magneti Marelli αναμένεται να εισαχθούν στο χρηματιστήριο του Μιλάνου.

«Ο διαχωρισμός αυτός θα δώσει αξία στους μετόχους της FCA, παρέχοντας ταυτόχρονα την απαραίτητη επιχειρησιακή ευελιξία για

τη στρατηγική ανάπτυξη της Magneti Marelli τα επόμενα χρόνια. Η απόσχιση θα επιτρέψει επίσης στην FCA να επικεντρωθεί περαιτέρω στο κύριο χαρτοφυλάκιό της, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την κεφαλαιακή της θέση», δήλωσε ο CEO της FCA, Sergio Marchionne. «Ο διαχωρισμός της FCA και της Magneti Marelli αποτελεί βασικό συστατικό του επιχειρηματικού σχεδίου της περιόδου 2018-2022 που θα ανακοινωθεί τον Ιούνιο», συνεχίζει ο Marchionne, για να προσθέσει ότι «το διοικητικό συμβούλιο της FCA είναι σίγουρο ότι αυτός ο διαχωρισμός θα είναι ωφέλιμο βήμα για τη Magneti Marelli, την FCA και τους μετόχους μας».

Η απόσχιση της Magneti Marelli υπόκειται στις συνήθεις εγκρίσεις των κανονιστικών αρχών, σε φορολογικές και νομικές εκτιμήσεις, καθώς και στην τελική έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο της FCA. Η FCA μπορεί ανά πάσα στιγμή και για οποιονδήποτε λόγο να τροποποιήσει ή να τερματίσει την προτεινόμενη συναλλαγή και δεν μπορεί να υπάρξουν εγγυήσεις σχετικά με τον τελικό χρόνο ή την ολοκλήρωσή της.

Σημειώνεται ότι η Fiat Chrysler επιδίωκε το τελευταίο διάστημα τον διαχωρισμό της Magneti Marelli. Η κίνηση αυτή στόχο έχει να δώσει στη Magneti Marelli περισσότερη ευελιξία –συμπεριλαμβανομένης και της άντλησης κεφαλαίων στο μέλλον- ενώ θα δώσει στους επενδυτές μετοχές στην εταιρεία κατασκευής ανταλλακτικών αντίστοιχα με την τρέχουσα συμμετοχή τους στη Fiat Chrysler.

Keywords
Τυχαία Θέματα