Κερδίζουν έδαφος τα ομόλογα της ευρω-περιφέρειας

Απομακρύνονται από τα γερμανικά ομόλογα οι επενδυτές οι οποίοι στρέφονται στους τίτλους της λεγόμενης ευρωπαϊκής περιφέρειας καθώς συνεχίζονται οι ανησυχίες για το παγκόσμιο εμπόριο.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι φαίνεται να είναι τα ιταλικά κρατικά ομόλογα κι αυτό παρά το γεγονός ότι η γειτονική χώρα είναι χωρίς κυβέρνηση από τις εκλογές της 4ης Μαρτίου, αλλά και ότι οι γερμανικοί τίτλοι είναι τα συνηθισμένα επενδυτικά καταφύγια σε περιόδους υψηλού επενδυτικού ρίσκου.

Οι αποδόσεις των ιταλικών 10ετών υποχώρησαν

κατά μια μονάδα βάσης στο 1,74% νωρίτερα στο Λονδίνο, ενώ προηγουμένως είχαν φτάσει και στο 1,73% - ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 13 Δεκεμβρίου. Την ίδια ώρα, τα ισπανικά ομόλογα είναι κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2016, ενώ οι αποδόσεις των πορτογαλικών την περασμένη εβδομάδα υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2015.


Στο μεταξύ, Κίνα και ΗΠΑ υπαναχώρησαν από τη σκληρή ρητορική τους με τους αξιωματούχους και από τις δυο πλευρές να ρίχνουν τους τόνους, υποστηρίζοντας ότι η επιβολή δασμών προς το παρόν είναι σε επίπεδο προτάσεων. Οι δηλώσεις αυτές ενδέχεται να μειώσουν το επενδυτικό ρεύμα προς τα ασφαλή καταφύγια όπως κάποια κρατικά ομόλογα, αναφέρει η Mizuho International.

Σημειωτέον ότι η απόδοση των γερμανικών 10ετών αυξήθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 0,52% νωρίτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα