Ericsson: Απροσδόκητα υψηλές ζημιές στο β' τρίμηνο

Μεγάλες απώλειες σημειώνει η μετοχή της Ericsson, καθώς εμφάνισε ζημιές στο β' τρίμηνο και εξέδωσε προειδοποίηση για το υπόλοιπο του έτους, ανακοινώνοντας παράλληλα και περστολή δαπανών.

Συγκεκριμένα, η Ericsson δεσμεύθηκε να επιταχύνει τα σχέδια μείωσης του κόστους μετά από την επιστροφή σε ζημιές στο β΄ τρίμηνο που αποδίδονται στη νέα πτώση των πωλήσεων ευρυζωνικών

δικτύων. Παράλληλα, η σουηδική εταιρεία προειδοποίησε ότι τα κέρδη ενδέχεται να αποδυναμωθούν περισσότερο καθώς η αγορά συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα.

Αναλυτικά, ανακοίνωσε καθαρές ζημιές 1,01 δισ. σουηδικών κορονών (122,3 εκατ. δολ.) στο β' τρίμηνο έναντι κερδών 1,59 δισ. κορόνων πριν από ένα χρόνο και εκτιμήσεων για ζημιές 511 εκατ. κορόνων.

Τα έσοδα υποχώρησαν 7,7% στις 49,9 δισ. κορόνες.

Οι πωλήσεις σημείωσαν πτώση 8% σε ετήσια βάση.

«Με βάση τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς, θα επισπεύσουμε τις ενέργειές μας για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο για διπλασιασμό του λειτουργικού περιθωρίου του 2016, πέραν του 2018», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Borje Ekholm.

Σε ό,τι αφορά τις δρομολογούμενες περικοπές δαπανών, δεν θα περιλαμβάνουν περικοπές στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης, τόνισε ο CEO. Ελπίζει δε ότι η εξοικονόμηση κόστους θα αποδώσει ετησίως τουλάχιστον 10 δισ. κορόνων μέχρι τα μέσα του 2018

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη το σημερινό περιβάλλον της αγοράς, τη θέση της εταιρείας, και την πιο επικεντρωμένη στρατηγική, η Ericsson διαπιστώνει κίνδυνο περαιτέρω προσαρμογών στα project αγορών και πελατών, γεγονός που θα μπορούσε να πλήξει τα αποτελέσματα κατά 3-5 δισ. κορόνες για τους επόμενους 12 μήνες, τόνισε ο Ekholm.

Keywords
Τυχαία Θέματα