Digital First Media: Έτοιμη να εξαγοράσει την εκδοτική της USA Today

Η Digital First Media είναι ένας μιντιακός όμιλος που υποστηρίζεται από hedge-fund και έχει τη φήμη ότι «μυρίζεται» ποιες τοπικές εφημερίδες έχουν πρόβλημα. Στη συνέχεια τις αποκτά, αδειάζει τις αίθουσες σύνταξης και τις φτιάχνει από την αρχή. Στο στόχαστρό της τώρα έχει μπει η εκδότρια εταιρεία της USA Today,

Gannett Co, όπως γράφει το ΒusinessInsider και η προσφορά εξαγοράς ανέρχεται στα 12 δολάρια/μετοχή.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, επικαλούμενη ανθρώπους με γνώση του θέματος, ανέφερε ότι η MNG Enterprises Inc., περισσότερο γνωστή ως Digital First Media, έχει ήδη συσσωρεύσει μερίδιο 7,5% στο μετοχικό κεφάλαιο της Gannett και η προσφορά αντιπροσωπεύει premium 23% έναντι της τιμής κλεισίματος της Παρασκευής στα 9,75 δολάρια.

H MNG, το hedge fund που τη στηρίζει και ο βασικός μέτοχος Alden Global Capital LLC έχουν τη φήμη ότι περικόπτουν τα κόστη όταν επενδύουν στα μίντια, μέσω απολύσεων και μηδενικού προϋπολογισμού, απαιτώντας από τα οικονομικά τμήματα να δικαιολογήσουν τις δαπάνες τους.

Η μετοχή της Gannett, με έδρα τη Βιρτζίνια, έχει αρχίσει να ανακάμπτει μετά τις βαριές απώλειες του 2018. Το προηγούμενο 12μηνο έχασε το 12% της αξίας της.

Keywords
Τυχαία Θέματα