Ford: Πατάει γκάζι για το λανσάρισμα ηλεκτροκίνητων

Επιταχύνει τις διαδικασίες η Ford Motor προκειμένου να είναι σε θέση από την επόμενη χρονιά να λανσάρει νέα ηλεκτρικά οχήματα, όπως δήλωσε στο CNBC, ο δ/νων σύμβουλος Jim Hackett.

Προηγουμένως, η Ford είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της να επενδύσει 11 δισ. δολάρια σε ηλεκτροκίνητα

μέχρι το 2022 και να προχωρήσει στην παραγωγή 40 υβριδικών και πλήρως ηλεκτροκίνητων οχημάτων, με στόχο να στηρίξει τις δραστηριότητές της που σημειώνουν επιβράδυνση.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της εταιρείας ανέφερε στο CNBC ότι οι οδηγοί θα πρέπει να είναι έτοιμοι για μια «μεγάλη έκπληξη» από τη Ford.

«Συζητήσαμε για μια τεράστια επένδυση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Έχουμε 16 μοντέλα που είναι στο στάδιο του σχεδιασμού και της παραγωγής. Την επόμενη χρονιά έρχεται μια μεγάλη έκπληξη», ανέφερε ο Hackett στο περιθώριο της Έκθεσης Αυτοκινήτου που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα στο Ντιτρόιτ (NAIAS).

Κατά τη διάρκεια του πρώτου εννεαμήνου του 2018, τα κέρδη της Ford υποχώρησαν κατά 27% έναντι της ίδιας περιόδου του 2017.
Η μετοχή της που έχασε 39% το 2018, έχει υποχωρήσει κάτω από τα 10 δολάρια για πρώτη φορά από το 2012.

«Μέρος των απωλειών στα περιθώρια κέρδους οφείλεται στο ότι τα οχήματα είναι παλιά. Εχουμε κατά μέσο όρο τον αρχαιότερο στόλο στην αυτοκινητοβιομηχανία και στο μέλλον θα έχουμε τον πιο καινούργιο, καθώς αλλάζουμε το 75% του χαρτοφυλακίου μας», ανέφερε ο CEO.

Παράλληλα, η εταιρεία βρίσκεται στο μέσο μιας ευρείας αναδιάρθρωσης με στόχο να μειώσει τα κόστη κατά 14 δισ. δολ. την επόμενη 5ετία.

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως η Ford ανακοίνωσε σχέδια περικοπής χιλιάδων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη αλά και τη διακοπή κάποιων μη κερδοφόρων γραμμών παραγωγής στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα