Κάτω από τα $60 το πετρέλαιο λόγω Κίνας

Η τιμή του μπρεντ υποχώρησε νωρίτερα κάτω από ατ 60 δολάρια ανά βαρέλι μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για το εμπόριο της Κίνας.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο του μπρεντ παράδοσης Μαρτίου υποχωρούσε νωρίτερα στα 59,78 δολ/βαρέλι ωστόσο λίγο μετά βρισκόταν στα 59,92 δολάρια σημειώνοντας πτώση 0,93% από το τελευταίο κλείσιμο.

Το αμερικανικό αργό παράδοσης Φεβρουαρίου υποχωρεί κατά 45 σεντς ή 0,87% στα 51,14 δολ/βαρέλι.

Οι κινεζικές εξαγωγές τον Δεκέμβριο υποχώρησαν κατά 4,4% σε ετήσια βάση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση σε διάστημα 2 ετών,

ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 7,6%, στη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούλιο του 2016.

Η εταιρεία ερευνών TS Lombard αναφέρει πως οι τιμές του πετρελαίου πιέζονται από την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, περιορίζοντας τις προοπτικές για θετικές εκπλήξεις στη ζήτηση πετρελαίου και παρεμποδίζοντας τη μείωση των αποθεμάτων.

Σύμφωνα δε με τη Saxo Bank, η επιδείνωση η χειροτέρευση που παρατηρήθηκε πρόσφατα στα οικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Κίνας σημαίνει ότι η άνοδος για τα προθεσμιακά συμβόλαια του αργού περιορίζεται πιθανότατα στα 64 δολάρια το βαρέλι για το μπρεντ και στα 55 δολάρια για το αμερικανικό αργό.

Keywords
Τυχαία Θέματα