Deutsche Bank: «Κόβει» τα μπόνους αναμένοντας ζημιές 6,7 δισ. ευρώ

Σε δραστικές μειώσεις των μπόνους για το 2015 προχωράει η Deutsche Bank καθώς αναμένει να καταγράψει ζημίες ρεκόρ για το προηγούμενο έτος, ανέφεραν τρεις καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

Αν και οι εργαζόμενοι της Deutsche Bank θα πληροφορηθούν τον Μάρτιο για το μπόνους που θα λάβουν, έχουν ήδη ενημερωθεί

ότι το συνολικό ποσό που θα καταβάλλει η τράπεζα θα είναι κατά 25 με 30% χαμηλότερο.

«Για το προσωπικό, το 2015 θα είναι πολύ πιθανό μία από τις χειρότερες χρονιές ποτέ», ανέφερε ένας διευθυντής της Deutsche Bank, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί.

Ένα ακόμη πρόσωπο που γνωρίζει καλά το θέμα, υποστήριξε πως θα επηρεαστούν όσοι εργαζόμενοι λαμβάνουν αμοιβές πάνω από τον μισθό που προβλέπουν οι συλλογικές συμβάσεις, όπως τα στελέχη του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής.

Πάντως από την πλευρά της η Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει το ο, τιδήποτε.

Την πρώτη ημέρα του ως διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, δηλαδή 1η Ιουλίου, ο John Cryan προειδοποίησε τους εργαζόμενους τους πως οι προσεχείς μήνες θα είναι δύσκολοι, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να αποκαταστήσει τη φήμη της που έχει πληγεί από διάφορα σκάνδαλα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι αναμένει για το 2015 καθαρές ζημίες ύψους περίπου 6,7 δισ. ευρώ στέλνοντας τις μετοχές της κάτω κατά 10%.

Keywords
Τυχαία Θέματα