GS: Οι μετοχές που θα σας «προστατέψουν» από πιθανή ύφεση στις ΗΠΑ

Οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman Sachs μπορεί να έχουν μία από τις πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις για το που θα «κλείσει» το 2016 ο S&P 500, καθώς τοποθετούν τον δείκτη στις 2.100 μονάδες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θεωρούν ότι υπάρχει άμεση απειλή η αμερικανική οικονομία να διολισθήσει σε ύφεση.

Παρά ταύτα, όμως, ο David Kostin -στην τακτική εβδομαδιαία ανάλυσή του,

υπό τον τίτλο «U.S. Weekly» - και η ομάδα του φροντίζουν να προτείνουν στους πελάτες του οίκου ορισμένες επιλογές, ή τουλάχιστον σε αυτούς που φοβούνται ότι θα υπάρξει ύφεση στις ΗΠΑ.

Για μία ακόμη φορά οι αναλυτές της Goldman Sachs προτείνουν μετοχές εταιρειών με ισχυρούς ισολογισμούς και ικανών να έχουν μία σχετικά καλύτερη πορεία σε περιόδους σφιχτών χρηματοπιστωτικών συνθηκών. Πρόκειται για προτάσεις ανάλογες με αυτές που είχε προτείνει ο Kostin, όταν η Fed ξεκίνησε να αυξάνει τα αμερικανικά επιτόκια.

«Για τους επενδυτές που φοβούνται ότι θα επέλθει ύφεση, θεωρούμε ότι οι μετοχές εταιρειών με ισχυρούς ισολογισμούς και υψηλές πωλήσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ θα ακολουθήσουν καλύτερη πορεία σε περίπτωση υποχώρησης της ανάπτυξης», υποστηρίζει η ομάδα του Kostin. Προσθέτει ακόμη ότι «πιστεύουμε ότι αυτή η στρατηγική θα συνεχίσει να προσφέρει υψηλές αποδόσεις, συνδεόμενη με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, την άνοδο του δολαρίου, την υψηλότερη μόχλευση των εταιρειών αλλά και την αδυναμία της αγοράς πετρελαίου».

Δύο εκ των αγαπημένων μετοχών της ομάδας του Kostin είναι οι Facebook και Alphabet. Περιλαμβάνονται ακόμη εταιρείες με ισχυρούς ισολογισμούς όπως οι Visa, Michael Kors Holdings, Starbucks, Whole Foods Market, 3M, Marathon Petroleum και Verizon Communications. Στις προτάσεις περιλαμβάνεται ακόμη και η Chipotle Mexican Grill, παρά τα πρόσφατα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Εάν, όμως, είστε μεταξύ αυτών που δεν «βλέπουν» ύφεση η Goldman υποστηρίζει ότι οι επιλογές της αποτελούν αγοραστική ευκαιρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα