Eldorado Gold: Ζημιές $1,6 δισ. λόγω της Ελλάδας

Απομειώσεις οι οποίες μπορεί να φθάσουν έως και τα 1,6 δισ. δολάρια αναμένει για το 2016 η Eldorado Gold, οι οποίες οφείλονται στο γεγονός ότι αναγκάζεται να διακόψει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα η εταιρεία εκτιμά ότι, πάρα την παραπάνω δυσκολία, θα κατορθώσει να επιτύχει τους στόχους της τόσο σε ότι αφορά την παραγωγή της όσο και το κόστος λειτουργίας της.

Πέρυσι ο στόχος ήταν η παραγωγή χρυσού

να κυμανθεί μεταξύ 640.000 και 700.000 ουγκιών, κάτι το οποίο κατόρθωσε να ξεπεράσει, μιας και η παραγωγή έφθασε στις 723.532 ουγκιές. Το κόστος παραγωγής έφθασε στα 841 δολάρια ανά ουγκιά, με το μέσο κόστος λειτουργίας να διαμορφώνεται στα 552 δολάρια.

Για φέτος ο όμιλος εκτιμά ότι η παραγωγή του θα κυμανθεί μεταξύ 565.000 και 630.000 ουγκιών, με το κόστος να διαμορφώνεται από 585 έως 620 δολάρια.

Κατά τη διάρκεια του 2015 η μετοχή της εταιρείας ενισχύθηκε 54%, παρά τα μεγάλα προβλήματα που είχε στην Ελλάδα. Τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα, αν και έχει επενδύσει σε διάφορα projects το ποσό των 300 εκατ. δολαρίων.

Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η δραστηριότητα της εταιρείας στις Σκουριές μολύνουν το περιβάλλον και φρόντισαν να σταματήσουν τη λειτουργία της εταιρείας.

Αν και ο επικεφαλής του ομίλου, Paul Wright, δήλωσε ότι η εταιρεία παραμένει «πιστή» στις ελληνικές επενδύσεις της, εσωτερική ανάλυση εκτιμά ότι η διακοπή λειτουργίας των ελληνικών μονάδων θα επιφέρει μετά φόρων ζημίες από 1,2 έως 1,6 δισ. δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα