Citi: Βλέπει διπλασιασμό των τιμών των τραπεζικών μετοχών εάν....

Η άνοδος των τραπεζικών μετοχών στην Ελλάδα πιθανόν να συνεχιστεί εφόσον υπάρξει απόδειξη ότι υπάρχει οικονομική ανάκαμψη, σημειώνει η Citi σε σημείωμα της προς τους επενδυτές – πελάτες της.

Μάλιστα με «κλειδί» τις ενδείξεις για την πορεία της οικονομίας της χώρας εκτιμά ότι οι τιμές μπορούν να διπλασιαστούν απ' τα τρέχοντα επίπεδα.

Μεγαλύτερα περιθώρια μάλιστα βλέπει για τον τίτλο της Πειραιώς επισημαίνοντας τη διαφορά που υπάρχει σήμερα στο discount με το οποίο διαπραγματεύεται

σε σχέση με τις μετοχές των υπόλοιπων ελληνικών τραπεζών. Εκτιμά ότι αυτό το χάσμα που υπάρχει σήμερα μπορεί να δώσει μεγαλύτερη ώθηση αργότερα στη μετοχή, ειδικά εφόσον υπάρχουν και άλλες θετικές εξελίξεις αναφορικά με τη χρηματοδότηση.

Για φέτος περιμένει μικρή αύξηση της κερδοφορίας των τραπεζών, αν και σημειώνει πως οι προοπτικές τους εξαρτώντας σε μεγάλο βαθμό απ' το σταθερό πολιτικό περιβάλλον και την εκτίμηση για οικονομική ανάκαμψη απ' το β' εξάμηνο της χρονιάς.

Η Citi υπογραμμίζει πως μετά την ανακεφαλαιοποίηση όλες οι ελληνικές τράπεζες έχουν καθαρίσει τους ισολογισμούς τους ενώ οι μετοχές τους διαπραγματεύονται με αποτιμήσεις κρίσης, 0,2 με 0,3 φορές τη λογιστική τους αξία (P/TB).
Η επενδυτική πάντως διατηρεί «σύσταση» για το σύνολο των τραπεζικών μετοχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα