Αβραμόπουλος: Είμαστε σε καλό δρόμο - Οι ροές δεν μειώνονται μέσα σε μια νύχτα

«Θα πετύχουμε να μειωθούν οι ροές και να περιοριστούν τα κυκλώματα των διακινητών που δραστηριοποιήθηκαν έντονα ενόψει της συμφωνίας», εκτίμησε ο Ευρωπαίος επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Αβραμόπουλος παραδέχτηκε ότι η συμφωνία ξεκίνησε να εφαρμόζεται με πολλές δυσκολίες. Όταν προχωρήσει εκτίμησε

θα πετύχουμε να μειωθούν οι ροές και να περιοριστούν τα κυκλώματα των διακινητών που δραστηριοποιήθηκαν έντονα ενόψει της συμφωνίας.

Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Είναι ώρα όμως όλα τα κράτη μέλη να αποδείξουν ότι εννοούν την αλληλεγγύη. Τα πρώτα μηνύματα είναι καλά γιατί άρχισε ήδη η αποστολή υλικού και στελεχών, υποστήριξε.
Θέλω να σημειώσω ότι η ελληνική πλευρά έχει ανταποκριθεί με γρήγορο ρυθμό στις υποχρεώσεις της, προσέθεσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος. Όπως είπε ο απεσταλμένος της Κομισιόν έχει ήδη αναλάβει δράση και θα προωθήσει το σχέδιο συνεργασίας με την Τουρκία και από την έκβαση θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η αντιμετώπιση του προσφυγικού.

«Οι ροές δεν μειώνονται σε μια νύχτα μέσα», απάντησε σε ερώτηση για το γεγονός ότι συνεχίζεται αμείωτη η ροή από την άλλη πλευρά του Αιγαίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα