Cameron: Συμφωνία τον Φεβρουάριο και μετά δημοψήφισμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, David Cameron, ανέφερε πως βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή η αναφορά προετοιμάζει το έδαφος για το δημοψήφισμα της χώρας όσον αφορά την παραμονή ή μή της χώρας στην Ένωση.


"Ελπίζω προς συμφωνία μέχρι τον Φεβρουάριο. Εάν το καταφέρουμε τότε μπορούμε να προχωρήσουμε με το δημοψήφισμα", ανέφερε

ο Cameron στο BBC. "O στόχος μας είναι πολύ κοντά και θα συνεχίσω να εργάζομαι γι αυτόν ακατάπαυστα".

Ο Cameron έχει υποσχεθεί δημοψήφισμα για το Brexit μέχρι το τέλος του 2017. Οι δηλώσεις του αυτές δίνουν το στίγμα πως η ψήφος μπορεί να λάβει χώρα το καλοκαίρι ή και νωρίς το φθινόπωρο. Η βρετανική κυβέρνηση θέλει να μειώσει τη γραφειοκρατία και τα εμπορικά σύνορα της Ευρώπης, και να διαφοροποιήσει τους κανόνες που διέπουν τα κράτη της Ευρωζώνης με τα κράτη που είναι απλά μέλη της ΕΕ. Επίσης, θέλει να μειώσει τα οφέλη που λαμβάνουν οι μετανάστες.

Ο πρωθυπουργός της χώρας ανέφερε πως μπορεί να περιμένει για μία σωστή συμφωνία. Υπογράμμισε πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι τον Φεβρουάριο, θα περιμένει και θα συνεχίσει να προσπαθεί.

Ο ίδιος επανέλαβε την άποψή του πως τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου μπορούν να λάβουν οποιαδήποτε θέση θέλουν όσον αφορά το δημοψήφισμα, όταν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις, αν και τόνισε πως η προσωπική του επιλογή είναι η παραμονή στο ανανεωμένο μπλοκ. Ανέφερε πως θα παραμείνει πρωθυπουργός εάν ο λαός του επιλέξει ένα Brexit.

Mέρες μόλις μετά την προειδοποίηση του ΥΠΟΙΚ της χώρας George Osborne, πως η οικονομία της χώρας έρχεται αντιμέτωπη με ένα "κοκτέιλ ρίσκων", ο Cameron υπενθύμισε πως "είναι σωστό να προειδοποιούμε για τις παγκόσμιες δυσκολίες με τις οποίες είμαστε αντιμέτωποι, όπως η επιβράδυνση της κινεζικής ανάπτυξης και τα προβλήματα στη Μέση Ανατολή, αλλά αξίζει να τονίσουμε πως η Βρετανία απολαμβάνει μία δυνατή οικονομία με πολλές δυνατότητες".

Keywords
Τυχαία Θέματα