Brexit: Όσο ανεβαίνει η πίεση στη Μέι, τόσο πέφτει η στερλίνα

Η λίρα υποχώρησε έως και 1% καθώς οι πολιτικές εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο θέτουν σε αμφιβολία την ικανότητα της πρωθυπουργού Theresa May να πιέσει για το Brexit, με τους όρους που επιδιώκει.

Η στερλίνα έσπασε ένα διήμερο ράλι μετά την δημοσίευση των Sunday Times ότι 40 συντηρητικοί βουλευτές, μόλις οκτώ λιγότεροι από τον αριθμό που απαιτείται για να προκαλέσουν θέμα ηγεσίας, συμφώνησαν να υπογράψουν μια επιστολή που αίρουν την εμπιστοσύνη τους στη Μέι. Τα Gilts (σ.σ. ομόλογα που εκδίδονται από

τη βρετανική κυβέρνηση και θεωρούνται γενικά επενδύσεις χαμηλού κινδύνου) βγήκαν κερδισμένα, καθώς το ρολόι μετράει αντίστροφα για τη διάσκεψη κορυφής του Δεκεμβρίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ οι Εργατικοί, το κόμμα της αντιπολίτευσης, κατηγόρησε τη Μέι ότι στερείται της υποστήριξης του ιδίου του κόμματός της για την ολοκλήρωση της μεταβατικής περιόδου του Brexit την οποία πρότεινε.

Η στερλίνα υποχώρησε πιο πολύ από κάθε άλλη φορά μετά τις 2 Νοεμβρίου, καθώς οι λογαριασμοί μόχλευσης πωλούσαν επιθετικά το νόμισμα, σύμφωνα με τους traders στο Λονδίνο, οι οποίοι ζήτησαν να μην προσδιοριστούν ονομαστικά, καθώς δεν είχαν εξουσιοδοτηθεί να μιλούν δημόσια. Το ρεπορτάζ των Times προέκυψε καθώς η Mail της Κυριακής ανέφερε ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον και ο Υπουργός Περιβάλλοντος Michael Gove έγραψαν ένα κοινό σημείωμα για τη Μέι, ζητώντας το μεταβατικό στάδιο για το Brexit να τερματιστεί, το πολύ σε διάστημα δύο ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα