Επιφυλακτικότητα στην Ευρώπη με το βλέμμα σε ΗΠΑ και Βρετανία

Με μεικτά πρόσημα οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, καθώς οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα σε νέα εταιρικά αποτελέσματα, στις εξελίξεις με τη φορολογική μεταρρύθμιση τις ΗΠΑ, αλλά και στις πολιτικές αναταράξεις στη Βρετανία αναφορικά με τις συζητήσεις για το Brexit.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 με πτώση νωρίτερα 0,07% και τους μεγαλύτερους δείκτες σε αντίθετες κατευθύνσεις.

Κέρδη καταγράφει από το άνοιγμα ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο

0,4%, υποβοηθούμενος από τη σημαντική πτώση της στερλίνας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, που φέρνει κέρδη για τις μεγάλες πολυεθνικές με έδρα τη Βρετανία κι έχουν έσοδα σε δολάρια. Η στερλίνα υποχώρησε λόγω ανησυχιών για το μέλλον της Τερέζα Μέι ως πρωθυπουργού της χώρας.

Σε μεμονωμένες μετοχές, η Aggreko με άνοδο 3,6% μετά την αναβάθμισή της από τη Jefferies.

H Taylor Wimpey με άνοδο 0,4%, μετά την ανακοίνωσή της ότι αναμένεται νέα ανάπτυξη για την εταιρεία. Η μετοχή της ελβετικής Sonova ωστόσο σημείωσε απώλειες 8,5%μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων α' εξαμήνου που ήταν τελικά χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Στους υπόλοιπους δείκτες, ο γερμανικός DAX με άνοδο 0,10%, ο γαλλικός CAC40 με οριακή άνοδο 0,01%, ο FTSE MIB το Μιλάνο με πτώση 0,24%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 σημείωνε νωρίτερα άνοδο 0,05%

Στις πολιτικές εξελίξεις της Γερμανίας τώρα, η καγκελάριος Μέρκελ κάλεσε τους ηγέτες των κομμάτων να φτάσουν σε συμβιβασμό ώστε να σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα