Brexit: Μπορεί να εγκριθεί η συμφωνία, αλλά με τίμημα την παραίτηση της Μέι

Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May, έχει υπόψη της ενδείξεις ότι η πληγωμένη συμφωνία της για το brexit θα μπορούσε να εγκριθεί - ωστόσο κατέστη σαφές ότι το τίμημα μπορεί να είναι η θέση της στην πρωθυπουργία.

Το βρετανικό Κοινοβούλιο ετοιμάζεται να ψηφίσει σχέδια αντιπάλων της πρωθυπουργού που θα μπορούσαν να κάνουν λιγότερο επώδυνη την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση - ή να την ακυρώσουν συνολικά - την ώρα που οι οπαδοί του Brexit στο Συντηρητικό Κόμμα της May, άρχισαν να σηματοδοτούν ότι θα μπορούσαν

να μεταβάλουν την προηγούμενη θέση τους και να υποστηρίξουν τη συμφωνία, αντ να διακινδυνεύσουν τη θέση τους. Αλλά αρκετοί από αυτούς, δήλωσαν ότι η πρωθυπουργός θα πρέπει να αποχωρήσει.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Boris Johnson, ο οποίος θα μπορούσε να διεκδικήσει τη διαδοχή της May, αποκάλυψε στην ITV News τα ανταλλάγματα που επιδιώκει για την υποστήριξη της συμφωνίας. «Αυτό που θέλω να ακούσω είναι, αν αυτή η Συμφωνία Απόσυρσης πρόκειται να έχει νόημα, τότε πρέπει να γίνει μια τεράστια αλλαγή στην διαπραγματευτική προσέγγιση του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε. Αυτό έμοιαζε σαν μια πρόσκληση για την ανάδειξη νέας ηγεσίας. Εν τω μεταξύ, ο Jacob Rees- Mogg, ένας άλλος κορυφαίος υποστηρικτής του Brexit, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να στηρίξει τη συμφωνία.

Η May ανέμενε από τους συντηρητικούς βουλευτές που είναι υπέρ του Brexit να βρίσκονται στο πλευρό της, αν και το τίμημα θα είναι δυσάρεστο γι 'αυτήν. Αλλά ακόμα κι αν είναι διατεθειμένη να το πληρώσει, το ερώτημα είναι αν θα είναι αρκετό ή τελικά θα αποδειχθεί πολύ λίγο, πολύ αργά. Σύμφωνα με τους όρους που έθεσε η ΕΕ κατά τη σύνοδο κορυφής της προηγούμενης εβδομάδας στις Βρυξέλλες, το Λονδίνο έχει προθεσμία μέχρι την Παρασκευή να εγκρίνει τη συμφωνία μέσω του Κοινοβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα