Alpha Bank: Συμφωνία με ΕΤΕΑΝ για χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Συμφωνία με το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (Ε.Τ.Ε.ΑΝ.) υπέγραψε η Alpha Bankγια προνομιακή χρηματοδότηση σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις μέσω της ∆ράσεως "Επιχειρηματική Χρηματοδότηση -ΤΕΠΙΧ ΙΙ ", καθώς το 40% του δανείου παρέχεται άτοκο από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ.

Οπως αναφέρει η τράπεζα στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, το ΤΕΠΙΧ ΙΙ συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα

και την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΠΑνΕΚ και ΠΕΠ του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Η Αlpha Βank, στο πλαίσιο της ∆ράσεως, θα διαθέσει τουλάχιστον 250 εκατ. Ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα επιχειρηματικά και επενδυτικά σχέδια επιλέξιμων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων με ευνοϊκούς όρους, ως κατωτέρω:

• Προνομιακό επιτόκιο μειωμένο κατά 40%, λόγω της άτοκης συμμετοχής του ΤΕΠΙΧ ΙΙ σε ποσοστό 40% εκάστης χρηματοδοτήσεως.
• Εισφορά του Ν.128/75 μειωμένη αντιστοίχως σε ποσοστό 40% επί εκάστης χρηματοδοτήσεως.
• Υψηλό ποσό χρηματοδοτήσεως, έως Ευρώ 1.5 εκατ. για επενδυτικά δάνεια έως και Ευρώ 500.000 για κεφάλαια κινήσεως ειδικού σκοπού.
• Ευελιξία αποπληρωμής, ανάλογα με το συναλλακτικό κύκλωμα κάθε επιχειρήσεως.

Επιπλέον, επιχειρήσεις με επενδυτικό σχέδιο στο πλαίσιο των ∆ράσεων του ΕΣΠΑ 2014-2020, δύνανται, υπό προϋποθέσεις, να χρηματοδοτηθούν για το μέρος της Ιδιωτικής Συμμετοχής του Έργου, με μακροπρόθεσμο δάνειο μέσω της ∆ράσεως «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση -TΕΠΙΧ ΙΙ».

Τα ανωτέρω δάνεια προβλέπεται να χορηγηθούν έως την 31.10.2023 και εφόσον δεν εξαντληθεί νωρίτερα ο διαθέσιμος προϋπολογισμός.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις για ένταξη στη ∆ράση "Επιχειρηματική Χρηματοδότηση-ΤΕΠΙΧ ΙΙ", οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Τραπέζης www.alpha.gr και να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε Κατάστημα της Αlpha Βank.

Keywords
Τυχαία Θέματα