Αναζητά κατεύθυνση η Ευρώπη με το βλέμμα σε Brexit και ΗΠΑ

Οι ευρωπαϊκές μετοχές βρέθηκαν υπό πίεση στις πρωινές συναλλαγές με τους επενδυτές να αντιδρούν με νευρικότητα λόγω των φόβων για πιθανή ύφεση στις ΗΠΑ. Παράλληλα, η προσοχή στρέφεται και στη Βρετανία, καθώς σήμερα πρόκειται να κατατεθούν στο Κοινοβούλιο έως και επτά εναλλακτικές προτάσεις για ένα σχέδιο Β΄ επί του Brexit.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει οριακή πτώση 0,03% στις 377,09 μονάδες, με τους μεγαλύτερους δείκτες σε μεικτό έδαφος.

Ο Βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται 0,10%, ο γερμανικός

DAX με πτώση 0,05%, o γαλλικός CAC -0,15%, ενώ στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 0,16% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 υποχωρεί 0,11%.

Koιτάζοντας σε μεμονωμένες μετοχές, η εταρεία αλουμινίου και ανανεώσιμης ενέργειας Norsk Hydro σημείωσε άνοδο 3,6% νωρίτερα, με τα την ανακοίνωση ότι συμφώνησε με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα της Βραζιλίας σε ένα σχέδιο που θα μπορούσε να βοηθήσει στην επανέναρξη της πλήρους παραγωγής στο διυλιστήριο Alunorte που είχε εγκαταλειφθεί κατά το ήμισυ.

Η Fiat Chrysler επίσης ενισχύθηκε άνω του 3% μετά από αναφορά των Financial Times ότι η αυτοκινητοβιομηχανία ίσως λάβει προσφορά εξαγοράς από την Renault.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι σε ομιλία του στη Φρανκφούρτη αναφέρθηκε στην κατάσταση της οικονομίας της ευρωζώνης και στη νομισματική πολιτική.

Όπως είπε ο κεντρικός τραπεζίτης, που πλησιάζει στη λήξη της θητείας του ανέφερε ότι η προσωρινή επιβράδυνση της οικονομίας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έρχεται ύφεση.

Στις εξελίξεις με το Brexit, η αβεβαιότητα συνεχίζεται και η Τερέζα Μέι αναμένεται να μιλήσεις σήμερα στο κόμμα της. Αναφορές σημειώνουν ότι μπορεί να θέσει το χρονοδιάγραμμα της αποχώρησής της ως αντάλλαγμα για να εγκρίνει το Κοινοβούλιο την πρότασή της για το Brexit που έχει ήδη απορρίψει δυο φορές.

Στα επιχειρηματικά νέα τέλος, η γερμανική φαρμακευτική Merck KGaA έκανε πρόταση επιθετικής εξαγοράς ύψους 5,9 δισ. δολ. στην εταιρεία χημικών Versum Materials, προσφερόμενη να αγοράσει μετοχές απευθείας από επενδυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα