Bovis: Βουτιά 31% στα κέρδη α' εξαμήνου

Η βρετανική κατασκευαστική Bovis ανακοίνωσε ότι μέχρι τα τέλη του 2017 θα έχει διευθετήσει τα προβλήματα που προέκυψαν με τις ελαττωματικές κατοικίες που παρέδωσε στους πελάτες της, θέμα που είχε άμεσο αντίκτυπο στα κέρδη της κατά το α' εξάμηνο.

Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου η εταιρεία αναφέρει πως αναγνωρίζει τα προβλήματα τα οποία είναι «επιλύσιμα».

Πελάτες της Bovis είχαν παραπονεθεί, όπως αναφέρει το BBC,

ότι η Bovis τους πούλησε.... ημιτελείς κατοικίες, ενώ κατήγγειλαν και σοβαρά προβλήματα στο υδραυλικό και το ηλεκτρικό σύστημα των νέων τους ακινήτων.

Η εταιρεία που έχει ήδη βάλει στην άκρη πάνω από 10 εκατ. στερλίνες γαι το εν λόγω πρόβλημα, είδε τα κέρδη της να μειώνονται κατά 31% στα 42,7 εκατ. στερλίνες, γεγονός που απέδωσε επίσης στα κόστη που προέκυψαν από την προσπάθειά της να αποκρούσει δύο προσφορές εξαγοράς φέτος, ενώ ο αριθμός των κατοικιών που ολοκληρώθηκαν μειώθηκε κατά 6% και διαμορφώθηκε στις 1.512 κατοικίες, αντίστοιχα με τις προηγούμενες προσδοκίες.

Η Bovis είχε δυο προτάσεις εξαγοράς από τους αντιπάλους της Galliford Try και Redrow, τις οποίες όμως απέρριψε.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τώρα στοχεύει να φτάσει την κατασκευή 4.000 κατοικιών ετησίως, σημαντικά χαμηλότερα από τον στόχο της προηγούμενης διοίκησης για 5.000-6.000 κατοικίες και ότι θα επικεντρωθεί περισσότερο στο να κατασκευάζει πιο προσιτά (από οικονομική άποψη) σπίτια.

Keywords
Τυχαία Θέματα