BofA: Πιθανή η δημιουργία μικρής bad bank στην Ελλάδα


Πιθανή είναι η δημιουργία bad bank στην Ελλάδα, αλλά θα είναι μικρής εμβέλειας, αναφέρει η Bank of America Merrill Lynch.

Ειδικότερα, στην τελευταία 9σέλιδη ανάλυσή της με τίτλο «Ελληνικές Τράπεζες - Κακή Τράπεζα: Πιθανή, αλλά

μάλλον μικρή», η Bank of America Merrill Lynch σχολιάζει το νέο σχέδιο της Κομισιόν για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.

Η αμερικάνικη τράπεζα εκτιμά ότι μία bad bank μπορεί να δημιουργηθεί στην Ελλάδα, καθώς άλλες μέθοδοι μείωσης των NPΕs όπως οι αναδιαρθρώσεις δανείων, συνεχίζουν να κινούνται αργά. «Σε αυτό το πλαίσιο, μια AMC (Asset Management Company) στην Ελλάδα θα είναι μικρή, ενώ θα επιτρέψει στις τράπεζες να συνεχίσουν να εργάζονται για τη μείωση των προβληματικών δανείων» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εκτιμά επιπλέον ότι είναι πιθανό να υπάρξει μια προληπτική γραμμή, αν η Ελλάδα αποφασίσει να προχωρήσει προς τη λύση της bad bank, δεδομένης: α) της αβεβαιότητας γύρω από τα πιθανά κέρδη/ζημίες και β) η χρηματοδότηση που προτείνεται για την AMC και αν θα φέρει κρατική εγγύηση.

Eπαναλαμβάνει τον κίνδυνο για χαμηλές αποδόσεις στον ελληνικό κλάδο, καθώς συνεχίζει να βλέπει έναν σημαντικό κίνδυνο ανακεφαλαιοποίησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα