Bloomberg: Οι Έλληνες στους δρόμους καθώς οι αντιδράσεις για την συμφωνία Τσίπρα αυξάνονται

Οι Έλληνες σήμερα βγαίνουν στους δρόμουςγια να εκφράσουν την αντίθεσή τους με την Συμφωνία των Πρεσπών για την Μακεδονία, καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προετοιμάζεται για άλλον έναν αγώνα για την κύρωση της συμφωνίας στο κοινοβούλιο, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με τη λεγόμενη συμφωνία των Πρεσπών, ο γείτονας της Ελλάδας

θα αλλάξει το όνομά του σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» με αντάλλαγμα ότι οι Έλληνες θα άρουν το βέτο τους στην ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κυβέρνηση κατέθεσε τη συμφωνία στο κοινοβούλιο το Σάββατο και ο Τσίπρας πρέπει τώρα να συγκεντρώσει πλειοψηφία για να επικυρώσει τη συμφωνία, έχοντας μόλις επιζήσει της ψήφου εμπιστοσύνης την περασμένη εβδομάδα, μετά την απόφαση του εταίρου του Πάνου Καμμένου να παραιτηθεί από την συγκυβέρνηση.

Αν και πιθανότατα έχει αρκετές ψήφους για να περάσει τη συμφωνία, αυτό θα μπορούσε να του κοστίσει την δημοφιλία του, καθώς οι Έλληνες από όλους τους πολιτικούς χώρους παθιάζονται με το ζήτημα.

Αφού περάσει την Συμφωνία των Πρεσπών, ο Τσίπρας μπορεί να εστιάσει στην οικονομία, ενόψει των επικείμενων εκλογών, που θα γίνουν το αργότερο τον Οκτώβριο. Ο ίδιος ελπίζει να περάσει κάποια μέτρα που έχει υποσχεθεί στους ψηφοφόρους του, μεταξύ των οποίων η αύξηση του κατώτατου μισθού, η προστασία της πρώτης κατοικίας, συνταγματικές αλλαγές και η επιστροφή στις αγορές, καταλήγει το Bloomberg.

Keywords
Τυχαία Θέματα