Ώρα συλλαλητηρίου! – Στο Σύνταγμα μιλάει ο λαός – Στη Βουλή ψηφίζεται η Συμφωνία

Ώρα Συλλαλητηρίου! Τα μάτια της ελληνικής – και όχι μόνο – κοινής γνώμης αλλά κυρίως των Ελλήνων πολιτικών από όλο το φάσμα, είναι στραμμένα σήμερα το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Στόχος, ένα ηχηρό “όχι” στη Συμφωνία των Πρεσπών που η πλειοψηφία σε ποσοστό τουλάχιστον 66% απορρίπτει (σχετική δημοσκόπηση Marc) αλλά η πλειοψηφία των βουλευτών (περίπου 152) είναι έτοιμη να την ψηφίσει μέσα

στην εβδομάδα, ικανοποιώντας τις επίμονες σε αυτό το ζήτημα θέσεις ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και κόντρα στη Ρωσία, που διαγκωνίζονται για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στα Βαλκάνια.

Στο ψήφισμα που θα εκδοθεί αμέσως μετά το Συλλαλητήριο θα ζητείται άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλου, για την διενέργεια δημοψηφίσματος για έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον λαό.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των διοργανωτών, Γιώργο Τάτσιο, που μίλησε στον ΑΝΤ1, αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση πολιτών των τελευταίων ετών, πολύ μεγαλύτερη της αντίστοιχης περσινής στην Αθήνα.

Οι τελευταίες ειδήσεις

– Η κινητοποίηση είναι πολύ μεγάλη και ειδικά από τη Β.Ελλάδα αναμένονται αρκετές χιλιάδες διαδηλωτών. Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι συνολικά από Βόρεια και Νότια Ελλάδα θα φθάσουν στην Αθήνα περί τα 3.000 λεωφορεία.

Στο βήμα θα ανέβουν εκπρόσωποι της “Επιτροπής Αγώνα για την Μακεδονία”, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των μητροπολιτών της Βόρειας Ελλάδας, των μονών του Αγίου Όρους.

-Ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Κρις Σπύρου, η γνωστή τραγουδίστρια Αφροδίτη Μάνου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γιώργος Τάτσιος, ο μαθηματικός και γνωστός για την ενασχόλησή του με το ζήτημα της ΑΟΖ Νίκος Λυγερός.

Κεντρικός εκφωνητής θα είναι ο ομογενής δημοσιογράφος και πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής Δημήτρης Φιλιππίδης, που μαζί με τη συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου κυρία Νίνα Γκατζούλη, πρωτοστάτησαν το προηγούμενο διάστημα στις ΗΠΑ στη συγκέντρωση χρημάτων για το συλλαλητήριο.
– Για λόγους υγείας ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος με επιστολή του καλεί τους βουλευτές να μη συναινέσουν στο “έγκλημα”, δεν θα είναι ομιλητής, όπως τον Φεβρουάριο. Μήνυμά του, θα μεταδοθεί βιντεοσκοπημένο.

Ο Κρις Σπύρου

Ο Κρις Σπύρου, είναι πρώην πολιτειακός γερουσιαστής και πρώην πρόεδρος της Βουλής των Δημοκρατικών του Νιου Χαμσάιρ.
Πρόκειται για ένα από τους σημαντικότερους παράγοντες της ελληνικής ομογένειας και η παρουσία του και τα όσα θα πει αναμένεται να συζητηθούν έντονα, τόσο λόγω της θέσης του όσο και των σχέσεών του με τις ΗΠΑ και ιδιαίτερα με το ζεύγος Κλίντον.

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΑνάμεσα σε όσους υπογράφουν είναι ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Μιχάλης Ρέππας, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Θοδωρής Αθερίδης, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Επίσης: Αντιόχου Γιάννης, ποιητής, Αξελός Λουκάς, συγγραφέας – εκδότης, Ασωνίτης Αλέξανδρος, συγγραφέας, Βαλτινός Θανάσης, συγγραφέας, Βάμβουκας Γεώργιος, καθ. πανεπιστημίου, Βασιλακόπουλος Γιώργος, πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης . πρωην πρ. FIBA, Μηλιώκας Γιάννης, τραγουδιστής, Γερμανός Βαγγέλης, τραγουδιστής, συνθέτης, Δημητρούκα Αγάθη, ποιήτρια, Διγενή Σεμίνα, παρουσιάστρια, Θεοχάρους Ελένη, ευρωβουλευτής, Καλεντερίδης Σάββας, γεωπολιτικός αναλυτής, Καραθανάσης Θανάσης, καθ. πανεπιστημίου, Καραμπελιάς Γιώργος, συγγραφέας, κίνημα Άρδην, Κρούσκα Βέρα, ηθοποιός, Κωνσταντόπουλος Κωνσταντίνος, ηθοποιός, Νικολάου Λιζέτα, τραγουδίστρια, Παπαθεμελής Στέλιος, πρ. Υπουργός, Ρινάλντι Ρούντι, εκδότης εφημερίδας Δρόμος της Αριστεράς, Σαΐα Ηρώ, τραγουδίστρια, Σεραφείμ, μητροπολίτης Πειραιώς, Σόρογκας Σωτήρης, ζωγράφος, επ. καθηγητής Αρχιτεκτονικής, Τετράδης-Παπαδόπουλος Γιώργος, δημοσιογράφος, Φράγκος Φραγκούλης, πρ. ΑΓΕΕΘΑ, πρ. υπουργός, Χουλιαράς Γιώργος, γλύπτης κα.

Επώνυμοι καλλιτέχνες της ευρύτερης Αριστεράς λένε “όχι” στις “Πρέσπες”

Κλείνουν σταθμοί του μετρό

Με απόφαση της αστυνομίας, από τις 10 το πρωί της Κυριακής θα είναι κλειστοί οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια. Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς χωρίς να κάνουν στάση.

Οι πολίτες όμως που θέλουν να προσεγγίσουν το Σύνταγμα, μπορούν να εξυπηρετούνται από τους γειτονικούς σταθμούς: Ευαγγελισμός και Μοναστηράκι της Γραμμής 3 (μπλε) αλλά και τον σταθμό Ακρόπολη από την Γραμμή 2 (κόκκινη). Όσοι χρησιμοποιούν τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο μπορούν επίσης να κατέβουν στον σταθμό Μοναστηράκι και ανεβαίνοντας την οδό Ερμού να πλησιάσουν την πλατεία.

ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα και drones θα αναλάβουν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε το μεγάλο – όπως προβλέπεται – συλλαλητήριο να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα.

Βασικός άξονας των μέτρων είναι σε καμία περίπτωση να μην έρθουν σε επαφή όσοι θα βρίσκονται στο συλλαλητήριο του Συντάγματος με οποιεσδήποτε ομάδες αντιεξουσιαστών θα επιχειρήσουν να κάνουν αντισυγκέντρωση. Έτσι θα δημιουργηθούν φραγμοί, με λεωφορεία των ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τόσο στην οδό Πανεπιστημίου, στο ύψος της Εδουάρδου Λω.

-ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ: ΟΑΚΑ, Badminton και Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Τα λεωφορεία από τη βόρεια Ελλάδα θα ακινητοποιούνται στα διόδια των Αφιδνών και στη συνέχεια συνοδεία περιπολικών θα μπαίνουν στην Αθήνα και θα σταθμεύουν είτε στο πάρκινγκ του ΟΑΚΑ, είτε σ΄ αυτό του Badminton.

Τα λεωφορεία από την νότια Ελλάδα θα σταματούν στα διόδια της Ελευσίνας και στη συνέχεια συνοδεία περιπολικών θα φτάνουν στο πάρκινγκ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και πιθανόν στην αρχή της λεωφόρου Συγγρού.

Keywords
συνταγμα, βουλη, ωρα, μικης θεοδωρακης, θοδωρής αθερίδης, δημοσκοπηση, ρωσία, ζητείται, δημοψηφισμα 2015, ΑΝΤ1, αθηνα, ειδήσεις, ελλαδα, διαδηλωσεις, λεωφορεια, αοζ, ηπα, fiba, μετρο, μπλε, Ακρόπολη, ηλεκτρικος, ματ, οακα, badminton, διοδια, μυστικες δημοσκοπησεις, γερμανος, αλλαγη ωρας, νικος θεμελης, δημοψηφισμα, εκλογες ηπα, αλλαγη ωρας 2013, βουλευτες, ελενη, ζητείται, ρωσία, αφροδιτη, βημα, ηθοποιος, ηπα, κοντρα, οακα, πειραιως, υψος, αθεριδης, αξονας, αρδην, βαλκανια, βορεια, διαστημα, δρομος, ευαγγελισμος, εβδομαδα, ερμου, ετων, ζευγος, ηρω, θεοδωρακης, θοδωρής αθερίδης, θοδωρης, κυρια, λαυρεντης μαχαιριτσας, λυγερος, ματια, ματ, μαχαιριτσας, νατο, ομονοια, παπακωνσταντινου, προβληματα, πρωι, ρεππας, σαββας, συνεχεια, συγκεντρωση, σπυρου, τελευταιες ειδησεις, τραγουδιστρια, συγγρου, χερι, κωνσταντινος, badminton, δημητρης, ετοιμη, fiba, ιδιαιτερα, ομαδες, ποιητης, σωτηρης, θανασης, θεσεις, υγειας, χουλιαρας, ζωγραφος
Τυχαία Θέματα