Axia χρηματιστηριακή: Χαμηλή ορατότητα για την ΔΕΗ - Στα €2,9 η τιμή-στόχος

Πολύ χαμηλή ορατότητα διακρίνει για την ΔΕΗ αυτή την περίοδο η Axia χρηματιστηριακή, δεδομένων των σημαντικών αποφάσεων που έχει να λάβει την επόμενη περίοδο.

Όπως αναφέρει η ανάλυση, τους επόμενους μήνες η ΔΕΗ θα αντιμετωπίσει μια σειρά απο σημαντικές αποφάσεις. Με τις μεταρρυθμίσεις στην ενεργειακή αγορά να είναι ένα σημαντικό κομμάτι της πρώτης αξιολόγησης, οι τελικές

αποφάσεις που αναμένονται θα προσφέρουν σαφήνεια στις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της ΔΕΗ και θα αντιμετωπίσουν σημαντικά θέματα για την εταιρεία (Ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, πώληση μονάδων, πώληση του ποσοστού του Δημοσίου). Δεδομένης της χαμηλής ορατότητας για τα θέματα, η Axia χρηματιστηριακή αναπροσάρμοσε χαμηλότερα τις εκτιμήσεις της για την μετοχή σε 2,90 ευρώ ανά μετοχή (έναντι 3,7 προηγουμένως). Επίσης, εξαιτίας της σημαντικής πτώσης της μετοχής, η Axia δίνει ουδέτερη σύσταση.

Στις μεταρρυθμίσεις της ενεργειακής αγοράς που έχουν περιληφθεί στο κείμενο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρώτη αξιολόγηση υπάρχουν

ι) το spin off του ΑΔΜΗΕ απο την ΔΕΗ και η ιδιωτικοποίηση

ιι) η πώληση μονάδων

ιιι) η αύξηση του ΦΠΑ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Όπως συνεχίζει η ανάλυση, τα αποτελέσματα της ΔΕΗ επιβαρύνθηκαν απο μια σημαντική αύξηση στις καθυστερούμενες οφειλές και στην άνοδο των επισφαλών απαιτήσεων. Η εταιρεία ανακοίνωσε ζημιές 102, 5 εκατ. ευρώ (απο κέρδη 91,3 εκατ. ευρώ το 2015 ), με τις συνολικές προβλέψεις να φθάνουν στα 950 εκατ. ευρώ απο 434 εκατ. ευρώ το 2014.

Η Axia χρηματιστηριακή χαμήλωσε τις εκτιμήσεις για τα EBITDA για την περίοδο 2016-2017 κατά 7,6% και 6,3% αντίστοιχα, εξαιτίας μια πιο επιθετικής πτώσης στα μερίδια λιανικής και πιεσμένων τιμών. Γι' αυτό η Αxia, λαμβάνει πιο προσεκτική στάση απέναντι στα καθυστερούμενα λόγω της νέας επιβάρυνσης των νοικοκυριών από τα νέα μέτρα. Για το 2016, η Axia αναμένει EBITDA στα 984,9 εκατ. ευρώ (18,4% άνοδος ), και καθαρά κέρδη 36,9 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών του 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα