Auberge Resorts: Στρατηγική συμφωνία με τον όμιλο Λογοθέτη για τα Grace Hotels

Της Στεφανίας Σούκη

Τη στρατηγική συνεργασία με το Libra Group, του ομίλου Λογοθέτη, για τα Grace Hotels ανακοίνωσε η Αuberge Resorts LLC, η οποία ενισχύει έτσι την παρουσία της στην ευρωπαϊκή αγορά και ακολούθως και στην Ελλάδα.

Το Libra Group είχε βάλει εδώ και καιρό «πωλητήριο» στο χαρτοφυλάκιο των

Grace Hotels και παρά τις επαφές που είχαν γίνει με ενδιαφερόμενους επενδυτές δεν είχε υπάρξει η σχετική συμφωνία. Τώρα, ο όμιλος προχωρά σε στρατηγική συμφωνία με την Auberge, που υποστηρίζεται από τον όμιλο Friedkin, με πολυσχιδείς δραστηριότητες στις ΗΠΑ, εντάσσοντας κάτω από την ομπρέλα της τελευταίας πέντε ξενοδοχεία Grace μεταξύ των οποίων και αυτά σε Μύκονο και Σαντορίνη (Mayflower Inn & Spa, Vanderbilt Hotel, White Barn Inn & Spa, Grace Santorini και Grace Mykonos), ενώ υπό ανεξάρτητη διαχείριση παραμένει το Grace Cafayete. Από την πλευρά του, το Libra Group και ο όμιλος Λογοθέτη θα αποκτήσει στρατηγική συμμετοχή στα resorts της Auberge.

H Auberge Resorts ανακοίνωσε σήμερα ότι «καλωσορίζει πέντε διακεκριμένα Grace ξενοδοχεία στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ στο χαρτοφυλάκιο των Auberge Resorts Collection», ενώ και τα νέα ξενοδοχεία που βρίσκονται υπό ανάπτυξη θα ενισχύσουν περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας την επόμενη διετία, η οποία με τη σειρά της θα ασκεί και τη διαχείριση με την ομάδα της Auberge». Σημειώνεται εδώ ότι η τα Auberge Resorts Collection έχουν ένα χαρτοφυλάκιο συνολικά 19 ξενοδοχείων σε λειτουργία ή υπό ανάπτυξη, στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κεντρική και Νότια Αμερική, την Καραϊβική και την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.

Τα καταλύματα της Auberge θα παρέχουν στους ταξιδιώτες του πολυτελούς τουρισμού ανά τον κόσμο resorts με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε ορισμένους από τους δημοφιλέστερους προορισμούς: «Μεταξύ αυτών και το Grace Santorini με θέα , ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Ευρώπη, το ιστορικό Mayflower Inn & Spa στο Κονέκτικατ και το 2020, η νέα προσθήκη δίπλα στη λίμνη στην «καρδιά» του πιο δημοφιλούς προορισμού για σκί το Σαιν Μόριτζ. Με την προσθήκη των Grace, η Auberge Resorts Collection καθιερώνεται περαιτέρω ως ένας από τους σημαντικότερους παίκτες, με διεθνές χαρτοφυλάκιο, του υπερπολυτελούς τουρισμού».

Μέσα στους επόμενους τρείς μήνες τα ξενοδοχεία της Grace, συμπεριλαμβανομένων και των δύο στην Ελλάδα, σε Μύκονο και Σαντορίνη θα ενταχθούν κάτω από την ομπρέλα των Auberge Resorts Collection και στα επόμενα χρόνια θα προστεθούν τα νέα ξενοδοχεία που βρίσκονται υπό ανάπτυξη σε Αθήνα, Καλαμάτα, Κέα, ένα δεύτερο resort στη Σαντορίνη, στο Μαρακές, το Μπουένος Αϊρες και το Σαιν Μοριτζ.
O όμιλος Libra φαίνεται ότι θα διατηρήσει δικαιώματα ιδιοκτησίας στα ξενοδοχεία του, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στην Ελλάδα. Επιπλέον, σε συνέχεια της συμφωνίας, ο όμιλος Λογοθέτη και το Libra Group θα αποκτήσει στρατηγική συμμετοχή στα Auberge Resorts Collection.

«Η στρατηγική μας συνεργασία με το Libra Group επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό μας και ενισχύει το brand των Auberge, ως ένα από τα πρώτα ονόματα στο χώρο της πολυτελούς φιλοξενίας» δήλωσε με αφορμή την εν λόγω συμφωνία, ο πρόεδρος των Auberge Resorts Collection, Dan Friedkin, Chairman, προσθέτοντας ότι στην οικογένεια Λογοθέτη «βρήκαμε εταίρους με την ίδια κουλτούρα που μοιράζονται την ίδια επιθυμία να παρέχουν απαράμιλλες εμπειρίες στους επισκέπτες των ξενοδοχείων μας».
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του Γιώργου Λογοθέτη, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Libra Group. «Τα ξενοδοχεία μας βρίσκονται σε πολύ καλά χέρια, δεδομένου ότι με την Auberge έχουμε πολλά κοινά σημεία, συμπληρώνονοντας ο ένας τον άλλο».
Οι εργαζόμενοι της Grace θα ενταχθούν στην «οικογένεια» της Auberge μέσα στην επόμενη τριετία, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα