Alpha Bank: Κέρδη 22,2 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο

Κερδοφόρο ήταν το εννεάμηνο του 2016 για την Alpha Bank, ως αποτέλεσμα της αποκλιμάκωσης των προβλέψεων για την κάλυψη πιστωτικού κινδύνου και της βελτίωσης του αποτελέσματος προ Προβλέψεων.

Τα κύρια Αποτελέσματα προ Προβλέψεων ενισχύθηκαν κατά 4,2% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε 896,4 εκατ. κυρίως ως αποτέλεσμα της βελτίωσης της λειτουργικής επίδοσης και της αύξησης της αποδοτικότητας.

Τα κέρδη μετά από Φόρους διαμορφώθηκαν σε 41,2 εκατ. το γ΄ τρίμηνο και σε 22,2 εκατ. το εννεάμηνο 2016.

Τα Λειτουργικά Έξοδα μειώθηκαν κατά 1,3% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε 841,1 εκατ., απόδοση που επιβεβαιώνει την επίτευξη του τεθέντος στόχου ετήσιας βάσης κόστους 1,15 δισ. για το 2016.

Με βάση τα αποτελέσματα, καταγράφηκε σημαντική μείωση των νέων Μη Εξυπηρετουμένων Ανοιγμάτων στην Ελλάδα κατά 71% σε ετήσια βάση για το εννεάμηνο 2016.
Ο ∆είκτης ∆ανείων σε Καθυστέρηση ανήλθε σε 38,3% στο τέλος Σεπτεμβρίου 2016, ενώ οι νέες καθυστερήσεις μειώθηκαν κατά 78% σε ετήσια βάση. Ο ∆είκτης Καλύψεως Καθυστερήσεων ανέρχεται σε 68%, επιτρέποντας την εφαρμογή του επιχειρησιακού μας σχεδίου.

Παράλληλα, καταγράφηκε αύξηση των καταθέσεων κατά 300 εκατ. ευρώ το γ' τρίμηνο. Στην Ελλάδα τα υπόλοιπα καταθέσεων αυξήθηκαν κατά 0,8% στα 26,9 δισ. ευρώ και αυξήθηκαν περαιτέρω κατά 400 εκατ. ευρώ ως το Νοέμβριο, κυρίως από καταθέσεις επιχειρήσεων.

Οι προβλέψεις για την κάλυψη πιστωτικού κινδύνου το γ΄ τρίμηνο 2016 ανήλθαν σε Ευρώ 257 εκατ. και αντιστοιχούν σε 168 μονάδες βάσεως. Για το εννεάμηνο 2016, οι προβλέψεις για την κάλυψη πιστωτικού κινδύνου μειώθηκαν κατά 24% σε ετήσια βάση (εξαιρουμένων των προβλέψεων στο πλαίσιο του Ελέγχου της Ποιότητας των Στοιχείων του Ενεργητικού).

O Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, κ. Δημήτρης Μαντζούνης δήλωσε:

«Τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Alpha Bank ΑΛΦΑ επιβεβαιώνουν τον στόχο για ανάκαμψη της χρηματοοικονομικής επιδόσεώς μας εντός του 2016. Επικεντρωνόμεθα στη βελτίωση της ποιότητος του Ενεργητικού, στην ενίσχυση της ρευστότητος, στη διατήρηση της ισχυρής κεφαλαιακής μας βάσεως και στην αύξηση της αποδοτικότητος.

Το γ΄ τρίμηνο του έτους σημειώσαμε πρόοδο στην ενεργό διαχείριση των μη Εξυπηρετουμένων Ανοιγμάτων, στο πλαίσιο των στόχων που συμφωνήθηκαν με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) για τα προσεχή έτη.

Η έγκαιρη και επιτυχής ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολογήσεως αναμένεται να συμβάλει στην ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος και να αποτελέσει το έναυσμα για ευνοϊκές εξελίξεις κατά το α΄ τρίμηνο του 2017.

Η συνεχής βελτίωση του θεσμικού πλαισίου και η ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας σε γερές βάσεις αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την ευόδωση των προσπαθειών μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα