Τραμπ: Θα αφήσω τις επιχειρήσεις στα παιδιά μου για να επικεντρωθώ στο ρόλο μου

Ο επερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump ανέφερε πως σχεδιάζει να "παρατήσει εντελώς" τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και να επικεντρωθεί στο Λευκό Οίκο και στη διακυβέρνηση της χώρας. Υπογράμμισε πως θα συζητήσει το ζήτημα με τα παιδιά του σε ομιλία του προς τον Τύπο στις 15 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως ορισμένα από τα παιδιά του είναι και συνεργάτες του.

I will be holding a major

news conference in New York City with my children on December 15 to discuss the fact that I will be leaving my ...

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 30 Νοεμβρίου 2016

"Αν και δεν υποχρεώνομαι από το νόμο, πιστεύω πως είναι καλό για όλους, ως πρόεδρος, να μην έχω σύγκρουση συμφερόντων με τις επιχειρήσεις μου. Γι αυτό και δημιουργούνται νομικά έγγραφα τα οποία θα με βγάλουν εντελώς από οτιδήποτε έχει να κάνει με τη διαχείριση των επιχειρήσεών μου. Η προεδρία είναι πολύ πιο σημαντική".

great business in total in order to fully focus on running the country in order to MAKE AMERICA GREAT AGAIN! While I am not mandated to ....

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 30 Νοεμβρίου 2016

Οι ανησυχίες για τις πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ των δύο διαφορετικών "κατευθύνσεων" του Trump είχαν ήδη ξεκινήσει εδώ και μήνες. Ο ίδιος θα είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ ο οποίος δεν είχε εκλεγεί για τίποτα άλλο ή δεν είχε περάσει καιρό στις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας.

Ο Trump είχε επίσης πρόσφατα ξεκαθαρίσει πως ο επονομαζόμενος νόμος "Ethics in Government Act" toy 1978, που αναφέρεται στη σύγκρουση συμφερόντων, δεν ισχύει για τους προέδρους των ΗΠΑ, νομικά, αφού είχε -τότε- αποφασιστεί πως οι ηγέτες του κράτους δε θα μπορούσαν να σκέφτονται για έρευνες κατά της ηθικής τη στιγμή που έπαιρναν δύσκολες αποφάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα