Airbus: Πτώση στα κέρδη γ' τριμήνου – Το σκάνδαλο διαφθοράς επεκτείνεται και στις ΗΠΑ

Πτώση στα κέρδη γ' τριμήνου ανακοίνωσε η Airbus λόγω των πιο περιορισμένο αριθμό πωλήσεων αεροσκαφών σε σχέση με τα προβλεπόμενα. Παράλληλα, επαναβεβαίωσε τις προβλέψεις της, καθώς διευρύνθηκαν οι επιπτώσεις από μια εσωτερική έρευνα συμμόρφωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών στον κόσμο, μετά τη Boeing, ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη από

βασικές δραστηριότητες ύψους 697 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 2% στα 14,244 δισ. ευρώ.

Οι αγορές ανέμεναν ότι θα ήταν ένα αδύναμο τρίμηνο, εξαιτίας των καθυστερήσεων στα εμπορικά αεροσκάφη και τη συσσώρευση αποθέματος.

Συγκεκριμένα, οι αναλυτές ανέμεναν προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη γ' τριμήνου μειωμένα κατά 5,6% στα 690 εκατ. ευρώ και έσοδα αυξημένα 1,8% στα 14,2 δισ. ευρώ.

Νωρίτερα, η Airbus ανακοίνωσε ότι είχε ανακαλύψει προβλήματα που αφορούσαν τη χρήση πωλητών για την πώληση της τεχνολογίας όπλων των ΗΠΑ, παρασύροντας για πρώτη φορά τις ΗΠΑ σε ένα εντεινόμενο σκάνδαλο διαφθοράς.

Η Airbus προειδοποίησε επίσης για τη σημαντική επίπτωση των ενδεχόμενων προστίμων που προκύπτουν από τις έρευνες δωροδοκίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία και οι οποίες συμπεριλαμβάνουν τη χρήση μεσάζοντων στις πωλήσεις αεροπλάνων, θέμα το οποίο έχει επίσης προκαλέσει ενδελεχείς εσωτερικές έρευνες.

Ωστόσο, η Airbus δήλωσε ότι ήταν πολύ νωρίς για να ειπωθεί οτιδήποτε για τα ευρήματα των τελευταίων αυτών ερευνών που σχετίζονται με τις ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα