Μπαίνουμε στην εποχή του νικελίου

Η Glencore Plc ή η Trafigura Group Pte συνήθως διατηρούν τις απόψεις τους, κατά κανόνα διαφορετικές, αλλά σε ένα πράγμα συμφωνούν: η αγορά νικελίου θα αλλάξει από την αύξηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

ω και να φτάνει στα 3 εκατομμύρια μετρικούς τόνους μέχρι το 2030, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Saad Rahim, επικεφαλής οικονομολόγος της Trafigura. Ενώ οι τιμές άλλων μετάλων μπαταριών όπως το κοβάλτιο και το λίθιο έχουν υπερδιπλασιαστεί

από την αρχή του περασμένου έτους, οι τιμές του νικελίου έχουν υποχωρήσει λόγω των μεγάλων αποθεμάτων.

"Από δομικής απόψεως, θα πρέπει να αρχίσουμε να ανεβάζουμε τις τιμές τώρα", δήλωσε ο Rahim. "Θα μπορέσετε, όμως, να ικανοποιήσετε αυτήν την απαίτηση όταν έρθει η ώρα, δεδομένης της ανεπαρκούς επένδυσης στην πλευρά της προσφοράς;"

Η άποψή του αντικατοπτρίζει την προοπτική της Glencore, η οποία ανέφερε πρόσφατα στους αναλυτές ότι η παραγωγή νικελίου θα πρέπει να αυξηθεί κατά 1,2 εκατομμύρια τόνους μέχρι το 2030, πράγμα που ισοδυναμεί με περισσότερο από το ήμισυ της σημερινής παγκόσμιας παραγωγής, για να συμβαδίσει με τη ζήτηση από τη βιομηχανία μπαταριών. Οι τιμές είναι επί του παρόντος περισσότερο από διπλάσιες από όσο κοστίζει στην Glencore να εξορύξει το μέταλλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα