Ώθηση στην Ευρώπη από τα εταιρικά αποτελέσματα

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να ενισχύεται κατά 0,1% και τους περισσότερους κλάδους και δείκτες σε θετικό έδαφος, χάρη στα νέα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται σήμερα.

Στα ταμπλό, ο FTSE100 +0,32%, o DAX +0,09%, o CAC40 +0,13%, o FTSE MIB -0,04%, o IBEX35 +0,39%

Οι μετοχές του κλάδου ταξιδίων και διακοπών σημειώνουν άνοδο 0,4%, αντλώντας ώθηση από τη μετοχή της Ryanair

που ενισχύεται κατά 5%. Η εταιρεία χαμηλού κόστους ανακοίνωσε 11% αύξηση στα καθαρά κέρδη για το α' εξάμηνο του έτους και αναμένει ισχυρά ετήσια αποτελέσματα παρά την κρίση με τις δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων.

Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες από το άνοιγμα με πτώση νωρίτερα κατά 0,4%. Η γαλλική BNP Paribas ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη τα οποία αυξήθηκαν κατά 8% σε σχέση με πέρυσι. Η μετοχή ωστόσο σημείωσε πτώση 3%, όταν ανακοινώθηκε ότι τα έσοδα μειώθηκαν σε ετήσια βάση.

Η BP σημειώνει άνοδο 3% μετά την ανακοίνωση για υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη γ' τριμήνου.

Στις πολιτικές εξελίξεις, ο εισαγγελέας της Ισπανίας απήγγειλε κατηγορίες στον Καταλανό ηγέτη, Κάρλες Πουτζδεμόν για παρακίνηση σε εξέγερση, ανταρσία και υπεξαίρεση. Ο ισπανικός ΙΒΕΧ άνοιξε το πρωί με οριακή άνοδο.

Στις ΗΠΑ, το δολάριο σημείωσε πτώση κατά τη διάρκεια της νύχτας λόγω των ανησυχιών των επενδυτών μετά την είδηση ότι ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του

Τραμπ, Paul Manafort, είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες. Χθες ο Manafort και ο Rick Gates κατηγορήθηκαν για ξέπλυμα χρημάτων από Ομοσπονδιακούς ερευνητές. Οι ίδιοι αρνούνται τις κατηγορίες, τέθηκαν ωστόσο σε κατ' οίκον περιορισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα