Air Liquide: Eπιταχύνει την εξέλιξή της στον τομέα καθαρισμού βιοαερίου

Η Air Liquide ανακοίνωσε την ανάθεση 12 μονάδων καθαρισμού του βιοαερίου κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών στην Ευρώπη, γεγονός που τριπλασιάζει τις δυνατότητες της στον τομέα καθαρισμού βιοαερίου στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Συνολικά, η Air Liquide έχει σχεδιάσει και αναπτύξει παγκοσμίως 50 μονάδες καθαρισμού του βιοαερίου, προκειμένου να το μετατρέψει σε βιομεθάνιο, το οποίο θα εγχυθεί σε δίκτυα φυσικού αερίου.

Οι 12 νέες μονάδες καθαρισμού βιοαερίου που ανατέθηκαν στην Air Liquide βρίσκονται στη Γαλλία,

στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ουγγαρία και στη Δανία. Η Air Liquide θα είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία των 5 μονάδων, οι οποίες αποτελούν επένδυση ύψους 12 εκατ. ευρώ και αποτελούν μέρος μακροπρόθεσμων συμβάσεων για την παραγωγή βιομεθανίου για δίκτυα φυσικού αερίου της Ευρώπης, τα οποία εφοδιάζουν κυρίως στόλους μεταφοράς που κινούνται με βιο-NGV (Natural Gas for Vehicles).

Παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα τεχνολογιών καθαρισμού του βιοαερίου με εγκαταστάσεις ισχύος 160.000 m3/h, η Air Liquide έχει αναπτύξει τις τεχνολογίες και την τεχνογνωσία που επεκτείνονται σε όλες τις εφαρμογές προστιθέμενης αξίας του βιομεθανίου, δηλαδή επεξεργασία του βιοαερίου σε βιομεθάνιο, έγχυση στο δίκτυο φυσικού αερίου, υγροποίηση, διανομή για στόλους βιώσιμης μετακίνησης.

Ο καθαρισμός και η αξιοποίηση του βιοαερίου αποτελεί ένα πολύ ελπιδοφόρο παράδειγμα μιας κυκλικής οικονομίας, η οποία βοηθά στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και η οποία θα μπορούσε να συμβάλει στην εξεύρεση λύσεων για μηδενικές εκπομπές ρύπων στις μεταφορές του μέλλοντος.

Ο François Darchis, Αντιπρόεδρος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Air Liquide και υπεύθυνος για θέματα Καινοτομίας, σχολίασε: «Αυτά τα νέα συμβόλαια παραγωγής βιομεθανίου απεικονίζουν την ικανότητα της Air Liquide να αξιοποιεί τις τεχνολογίες της, αναπτύσσοντας νέες δραστηριότητες μέσα από αυτές. Διαθέτοντας παρουσία σε ολόκληρη την παραγωγική και εφοδιαστική αλυσίδα, από τον καθαρισμό του βιοαερίου έως τη διανομή σε σταθμούς bio-NGV, η Air Liquide συνεισφέρει στην κάλυψη των ενεργειακών και περιβαλλοντικών προκλήσεων.».

Keywords
Τυχαία Θέματα