«Βόλιος Εμβόλιος». Το παιδί σου φοβάται τα εμβόλια; Αυτό είναι το καταλληλότερο παραμύθι!

Σε μια πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα κίνηση προχώρησε γνωστός παιδίατρος Δρ Σπύρος Μαζάνης, σε συνεργασία με την τηλεοπτική δημοσιογράφο Φλώρα Κασσαβέτη. Οι δυο τους έγραψαν ένα παιδικό παραμύθι με κύριο στόχο την καταπολέμηση του φόβου των παιδιών για τον εμβολιασμό, αλλά και την ενημέρωση των γονιών γύρω από το θέμα.

Ο «Βόλιος Εμβόλιος», όπως τιτλοφορείται το παραμύθι που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σοκόλη, παρακινεί τόσο τα παιδιά, όσο και τους γονείς στη νοοτροπία ότι η πρόληψη μέσω του εμβολιασμού είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχός τους σε θέματα υγείας.

Το παραμύθι είναι γραμμένο σε

απλό λόγο και φιλικό για τα παιδιά. Μάλιστα, μέσα θα βρείτε με ένα πλούσιο παράρτημα με δραστηριότητες για τα παιδιά και την ιστορία των εμβολίων, από τη Δρ Νάντια Κουρμούση, υπεύθυνη Ψυχικής Υγείας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ανατολική Αττική. Την εικονογράφηση έχει κάνει η Μαρία Κουτρουμπά, απόφοιτη της Σχολής Βακαλό.

Τα πνευματικά δικαιώματα συγγραφής και εικονογράφησης θα δοθούν στο Κέντρο Διάγνωσης και Παρακολούθησης Ασθενών με Πρωτοπαθή Δυσκινησία Κροσσών.

Keywords
Τυχαία Θέματα