Βασίλης Καλλίδης: Λαζάνια με κιμά και τυρένια μπεσαμέλ και λαχταριστή τυρόπιτα -καρμπονάρα!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα στο Πρω1νό Λαζάνια με κιμά και τυρένια μπεσαμέλ και λαχταριστή τυρόπιτα -καρμπονάρα! Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση της φανταστικής αυτής συνταγής.

Λαζάνια με κιμά και τυρένια μπεσαμέλ

Υλικά:

για τη μπεσαμέλ:

3 κ.σ. βούτυρο

4 κ.σ. αλεύρι

6 φλ γάλα

1 φλ μετσοβόνε

2 φλ τριμμένο τσένταρ

λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο

αλάτι και πιπέρι

για τον κιμά:

500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος

3 καρότα στον τρίφτη

2 στικ σέλερι

2 κρεμμύδια

1 κονσέρβα ντοματάκια

2 φλ συμπυκνωμένος

χυμός ντομάτας

αλάτι και πιπέρι

για τα λαζάνια:

1,5 πακέτο λαζάνια

2 φλ γραβιέρα τριμμένη

2 φλ παρμεζάνα τριμμένη

12 φετάκια μπέικον

Εκτέλεση:

Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει η κρέμα βελούδινη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το τσένταρ και το μετσοβόνε.

Σοτάρουμε τον κιμά μαζί με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα καρότα, το σέλερι, τον χυμό ντομάτας και αλατοπίπερο. Σιγοβράζουμε για 25 λεπτά.

Στρώνουμε σε ένα πυρέξ πρώτα λίγη μπεσαμέλ, μετά λαζάνια, λίγο κιμά και τυριά και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Πασπαλίζουμε με τα τυριά που μείνανε και ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, για μία ώρα και 20 λεπτά

Τυρόπιτα Καρμπονάρα

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας

3 φλ γάλα

3 αυγά

3 φλ τυρί τριμμένο ( πχ παρμεζάνα, γραβιέρα)

10 φετάκια μπέικον ψιλοκομμένα

3-4 κ.σ. βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα μισά φύλλα κρούστας σε ψιλά κομμάτια και τα κρατάμε στην άκρη. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το μπέικον, τα τυριά,τα ψιλοκομμένα φύλλα, το γάλα, τα αυγά και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 15 λέπρα να τραβήξουν τα φύλλα τα υγρά.

Στρώνουμε ένα μεσαίο ταψί με τα υπόλοιπα φύλλα αλειμμένα με βούτυρο, να εξέχουν οι άκρες λίγο. Απλώνουμε τη γέμιση, κατεβάζουμε τις άκρες από τα φύλλα προς τα μέσα, ραντίζουμε με μπόλικο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 1 ώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα