Βασίλης Καλλίδης: Λαζάνια ιταλικά με μοσχαράκι, μανιτάρια και τέσσερα τυριά!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα στο Πρω1νό μια φανταστική συνταγή που σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Αναφερόμαστε στα Λαζάνια ιταλικά με μοσχαράκι, μανιτάρια και τέσσερα τυριά! Δείτε πως θα φτιάξετε το σούπερ αυτό φαγητό.

Υλικά:

1 1/2 πακέτο λαζάνια
500 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
1 φλ ρεγκάτο
1 φλ παρμεζάνα
1 φλ. παρμεζάνα

για τη σάλτσα:
600 γρ ελιά από μοσχαράκι
300γρ κιμάς μοσχαρίσιος
2 ποτήρια συμπυκνωμένος χυμος

ντομάτας
1 κρεμμύδι
1 πακέτο μανιτάρια
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. βούτυρο
αλατι και πιπέρι

για τη μπεσαμέλ:
2 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. κορν φλάουρ
1 λίτρο γάλα
1/2 μοσχοκάρυδο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε το μοσχαράκι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο , τα μανιτάρια σε φετάκια, το σκόρδο, το βιτάμ και το αλατοπίπερο μέσα σε μια κατσαρόλα με 2 ποτήρια βραστό νερό και σιγοβράζουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 1 ώρα περίπου μέχρι να μείνει με λίγα υγρά.

Ανακατεύουμε τον κιμά μαζί με ένα κρεμμύδι αλεσμένο και λίγο αλάτι. Πλάθουμε πολύ μικρά κεφτεδάκια. Κυλάμε σε φρυγανιά και τηγανίζουμε σε λίγο λάδι.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το βούτυρο, το κορν φλάουρ, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Απλώνουμε μια κουταλιά της σούπας από τη γαλατένια σάλτσα σε ένα γυάλινο πυράντοχο σκεύος αλειμμένο με βούτυρο και καλύπτουμε με λαζάνια.

Βάζουμε από πάνω κιμά, λίγα κεφτεδάκια , λαζάνια, μοτσαρέλα και κάνουμε το ίδιο σε στρώσεις με τα υπόλοιπα υλικά. Περιχύνουμε το φαγητό με την τελευταία μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά.

Δείτε φωτογραφίες από τα στάδια της συνταγής:

Keywords
Τυχαία Θέματα