Βασίλης Καλλίδης: Χοιρινό λεμονάτο με κάπαρη, λιαστές ντομάτες και ρύζι!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα στο Πρω1νό Χοιρινό λεμονάτο με κάπαρη, λιαστές ντομάτες και ρύζι! Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση των συνταγών.

Υλικά:

1 κιλό χοιρινό μπούτι η σπάλα σε μερίδες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πακέτο μανιτάρια σε φετάκια

1 φλ κάπαρη

1 φλ λιαστές ντομάτες χοντροκομμένες

7-8 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος

1/2 φλ ελαιόλαδο

χυμός από

2 λεμόνια

αλάτι και πιπέρι

για το ρύζι:

2 φλ ρύζι για πιλάφι

1 κρεμμύδι στο πολυμιξεράκι

1 κ.σ. βούτυρο

2 φλ συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας

Εκτέλεση:

Αφήνουμε την κάπαρη και τις λιαστές σ’ ένα μπολ με χλιαρό νερό για μια ώρα. Βάζουμε το χοιρινό σε μια κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να πάρει βράση. Μόλις βράσει για 3-4 λεπτά, σουρώνουμε το κρέας, το ξεπλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει.

Βάζουμε το κρεμμύδι σε μία κατσαρόλα και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μαζί με το ελαιόλαδο. Βάζουμε στο φαγητό 4 φλιτζάνια νερό και σιγοβράζουμε για 40 περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε στο τέλος την κάπαρη, τα μανιτάρια, τις λιαστές και τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 20 λεπτά. Τελευταία στιγμή προσθέτουμε τον μαϊντανό και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, 4 φλιτζάνια ζεστό νερό και το ρύζι. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Αφήνουμε το ρύζι να σταθεί για ακόμα 15 λεπτά εκτός φωτιάς.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Keywords
Τυχαία Θέματα