Το πλύσιμο, τα γάντια και το αντισηπτικό τζελ έχουν καταστρέψει τα χέρια σας; Φτιάξτε scrub με μέλι, γάλα και αμύγδαλα!

Τον τελευταίο καιρό πλένετε διαρκώς τα χέρια σας, στη συνέχεια απλώνετε αντισηπτικό, φοράτε γάντια αν πρόκειται να βγείτε έξω ή πρέπει να παραλάβετε τυχόν δέματα και σακούλες με ψώνια με αποτέλεσμα να είναι ταλαιπωρημένα και ξηρά. 

Ναι η συχνή χρήση νερού και αντισηπτικού είναι απαραίτητη αφού προστατεύει εσάς και όσους είναι γύρω σας. Αλλά από την άλλη έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στο δέρμα των χεριών σας. Απλώνετε μεν ενυδατική κρέμα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά λίγο μετά την εφαρμογή τα χέρια σας έρχονται

και πάλι σε επαφή με το νερό και πάει λέγοντας. 

Θα πρέπει λοιπόν να λάβετε τα μέτρα σας και αυτό σημαίνει πως επιβάλλεται να προσφέρετε στα χέρια σας μια έξτρα περιποίηση. Και το scrub είναι η καλύτερη λύση. Και μάλιστα φυσικό που θα φτιάξετε μόνες στο σπίτι.

Πρόκειται για ένα scrub με αμύγδαλα και μέλι. Νόστιμο μεν αλλά αυτή τη φορά θα το απλώσετε στα χέρια σας. 

Θα χρειαστείτε μισό φλιτζάνι αμύγδαλα, μισό φλιτζάνι γάλα και 1 κ.γ. μέλι. Αρχικά θα βάλετε τα αμύγδαλα στο blender μέχρι να πάρουν τη μορφή σκόνης. Στη συνέχεια τα βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε το γάλα με το μέλι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν ένα παχύρευστο μείγμα.

Απλώνετε το scrub σε όλη την επιφάνεια των χεριών κάνοντας απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Τέλος το αφήνετε για 15 λεπτά να λειτουργήσει ως μάσκα. Το μέλι ανακουφίζει, ενυδατώνει και απαλύνει το δέρμα όμως ακριβώς και το γάλα ενώ τα αμύγδαλα έχουν πλούσια αντιοξειδωτικά στοιχεία, βιταμίνη Ε, σίδηρο και ιχνοστοιχεία που βελτιώνουν την όψη του δέρματος, θρέφουν και αναπλάθουν.

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το συγκεκριμένο scrub 2-3 φορές την εβδομάδα. Αμέσως μετά την εφαρμογή μπορείτε να απλώστε την ενυδατική σας κρέμα. Καλό είναι να κάνετε το scrub λίγο πριν πέσετε για ύπνο ώστε να αποφύγετε τη χρήση σαπουνιού ή αντισηπτικού τις επόμενες ώρες.

Διαβάστε ακόμη:

Η Dua Lipa και ο αγαπημένος της περιποιούνται την επιδερμίδα τους τώρα που μένουν σπίτι

Haircut trend: Δείτε τα ωραιότερα και αποφασίστε ποιο θα κάνετε όταν ο κομμωτής σας πιάσει και πάλι ψαλίδι!

Keywords
Τυχαία Θέματα