Μήπως το παρακάνετε με την απολέπιση της επιδερμίδας τώρα που είστε σπίτι; Δείτε πως θα το ανακαλύψετε

Η απολέπιση της επιδερμίδας είναι ένα από τα βασικά βήματα περιποίησης. Γνωρίζετε τους λόγους που πρέπει να απλώνετε scrub στο πρόσωπο σας μία φορά την εβδομάδα. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και χαρίζει λάμψη.

Επίσης είναι ότι καλύτερο ακόμη και για τις λιπαρές ή ευαίσθητες επιδερμίδες λένε οι ειδικοί. Αρκεί να επιλέξετε το σωστό προϊόν ακολουθώντας πιστά τις συμβουλές της προσωπικής σας facialist.

Πως θα καταλάβετε όμως αν το παρακάνετε; Οι experts είναι εδώ για να σας δώσουν τις απαντήσεις κι εσείς απλά πρέπει να προσέξετε

τα σημάδια που το αποδεικνύουν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη iU (@iu.shops) στις 24 Μάρ, 2020 στις 10:30 πμ PDT

Αν χρησιμοποιείτε προϊόν απολέπισης συχνότερα απ’ ότι πρέπει το πιθανότερο είναι η επιδερμίδα σας να παρουσιάζει κοκκινίλες και ερεθισμό και κάποιες φορές κνησμό και ιδιαίτερη ευαισθησία. Αυτό μπορεί να σημαίνει επίσης πως το προϊόν που χρησιμοποιείτε δεν είναι κατάλληλο για τον δικό σας τύπο δέρματος.

Οι facialists επίσης αποκαλύπτουν πως η συχνή χρήση απολεπιστικού μπορεί να αλλοιώσει τον τόνο αλλά και την υφή της επιδερμίδας με αποτέλεσμα να δημιουργούν πρόβλημα σ’ αυτή τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης που απλώνετε μετά το scrub. Αυτό συμβαίνει επειδή καταστρέφει την εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας με αποτέλεσμα κάποια από τα συστατικά των προϊόντων να προκαλούν ερεθισμό και ενόχληση.

Μία ακόμη ένδειξη της υπερβολικής απολέπισης είναι η εμφάνιση σημαδιών ακμής. Μπορεί δηλαδή να δείτε σπυράκια λίγες ημέρες μετά. Και αυτό σημαίνει πως δημιουργείτε εκείνο που θέλετε να αποφύγετε.

Αν λοιπόν υποψιάζεστε πως είστε υπερβολικές με τη χρήση του scrub απλά πρέπει να το σταματήσετε αμέσως. Αν μάλιστα έχουν ήδη εμφανιστεί σημάδια και ερεθισμοί θα πρέπει να σταματήσετε τη χρήση όλων των προϊόντων περιποίησης τα οποία πιθανότατα εντείνουν το πρόβλημα. Και σ’ αυτά συμπεριλαμβάνονται οι αντιγηραντικές φόρμουλες και το αντηλιακό.

Τη θέση τους θα πάρουν προϊόντα με απαλά και φυσικά συστατικά στη σύνθεση τους που κρατούν το δέρμα ενυδατωμένο, μέχρι να εξαφανιστεί ο ερεθισμός. Αν πάλι τα προβλήματα επιμένουν καλό είναι να επισκεφτείτε το δερματολόγο σας.

Διαβάστε ακόμη:

Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν τα μαλλιά σας φριζάρουν ακόμη και τώρα που μένετε σπίτι

Τα make up tricks που θα κάνουν την καθημερινή ρουτίνα πιο ασφαλή

Keywords
Τυχαία Θέματα