Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ο λόγος που ο Πρίγκιπας William δεν ήρθε στην κηδεία του

Πολλά είναι τα μέλη βασιλικών οικογενειών από όλη την Ευρώπη ταξίδεψαν μέχρι την Ελλάδα για να παραβρεθούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η οποία πραγματοποιείται σήμερα στη Μητρόπολη Αθηνών.

Βέβαια, αρκετοί είναι εκείνοι που αναρωτήθηκαν δεν ήρθε στη χώρα μας ο Πρίγκιπας William, καθώς ο Κωνσταντίνος ήταν νονός του διαδόχου του αγγλικού θρόνου, ενώ

ο William έχει βαφτίσει έναν εγγονό του, τον Κωνσταντίνο – Αλέξιο.

Σήμερα το πρωί (16/1), ο Χρήστος Ζαμπούνης αποκάλυψε τον λόγο στον αέρα του «Πρω1νού» του ANT1. Αρχικά, ο ίδιος αναφέρθηκε στην απουσία του Βασιλιά Καρόλου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Βασιλιάς Κάρολος, με δεδομένο ότι η Ελλάδα αποφάσισε να κηδεύσει τον Κωνσταντίνο ως ιδιώτη, δεν μπορούσε να έρθει εκ του πρωτοκόλλου. Δηλαδή, θα πρόσβαλλε την απόφαση της κυβέρνησης».

Στη συνέχεια, ο Χρήστος Ζαμπούνης πρόσθεσε: «Είναι ένα ερωτηματικό που δεν ήρθε ο Ουίλιαμ και μου έκανε εντύπωση. Θα το μάθω εντός της μέρας».

Μετά από λίγη ώρα, ο ίδιος διευκρίνισε: «Λόγω του ότι είναι ιδιωτική η κηδεία, δεν μπορούσε να έρθει και ο διάδοχος του θρόνου, Πρίγκιπας Ουίλιαμ, γιατί είναι θεσμικός και ο διάδοχος. Ενώ η πριγκίπισσα Άννα δεν είναι θεσμική. Αυτό είναι το πρωτόκολλο των Βρετανών, δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν σε αυτό το επίπεδο εφόσον είναι ιδιώτης».

Διαβάστε επίσης:

Κηδεία τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι αφίξεις στη Μητρόπολη Αθηνών – Φωτογραφίες

Κατερίνα Λένη για την αποχώρησή της από την εκπομπή της Καινούργιου: «Για μένα η μαγειρική δεν μπορεί να γίνει σε 2-3 λεπτά»

Survivor All Star: Αποκάλυψη για τον Μάριο Πρίαμο -Απομονώθηκε στο δάσος με το φλερτ του

Keywords
Τυχαία Θέματα