Τέμπη: Νέα ντοκουμέντα – σοκ από τη στιγμή της σύγκρουσης των τρένων

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, πενήντα επτά συνάνθρωποί μας έχασαν τις ζωές τους, όταν η εμπορική με την επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκαν μεταξύ τους στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, ο επιβατικός συρμός Intercity 62, που μετέφερε περισσότερους από 350 επιβάτες και εκτελούσε τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, συγκρούστηκε στις 23:22 με την εμπορική αμαξοστοιχία 63503 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα. Η σύγκρουση αυτή κόστισε τις ζωές 57 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων ακόμη.

Οι

συγγενείς και τα αγαπημένα πρόσωπα των θυμάτων ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη για το τραγικό συμβάν, ενώ η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει τα μέτρα στήριξης προς τις οικογένειες και το εν λόγω νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή.

Σήμερα το μεσημέρη, η εκπομπή «T-Live» έφερε στη δημοσιότητα νέα βίντεο την ώρα της σύγκρουσης των δύο τρένων, τα οποία κόβουν την ανάσα. Στα εν λόγω στιγμιότυπα, βλέπουμε την πορεία των δύο αμαξοστοιχιών πριν την σφοδρή μετωπική σύγκρουση.

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολη αυτή η τραγωδία για όλους μας. Και για μένα προσωπικά. Αισθάνομαι πολύ βαριά την ευθύνη γι’ αυτό που έγινε και από την πρώτη στιγμή δεν κρύφτηκα, ανέλαβα το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί. Υπάρχει ένα ερώτημα που είναι στο μυαλό όλων: πώς είναι δυνατόν να έγινε αυτό το πράγμα; Γιατί έγινε; Τα παιδιά μου μού είπαν “πες μας τι θα κάνεις ώστε να μην ξαναγίνει”.

Τα παιδιά μου μπαίνουν στα μέσα μαζικής μεταφοράς στο εξωτερικό συνέχεια, δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να αισθάνεται ανασφάλεια. Αισθάνθηκα μεγάλη πίεση. Ιδιωτικά μπορεί και να έκλαψα. Μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματά μου αλλά την επόμενη ημέρα κάτι πρέπει να κάνω», ανέφερε πρόσφατα στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» για το τραγικό δυστύχημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε ακόμα:

Άγγελος Διονυσίου: Ο γιος του, Στράτος παντρεύτηκε με θρησκευτικό γάμο και βάφτισε τον γιο του

Αφροδίτη Λιάντου – Αλέξανδρος Σκουρλέτης: Επιβεβαίωσαν τη σχέση τους με τον πιο τρυφερό τρόπο

Ευρυδίκη Βαλαβάνη: «Φτάνει πια! Η εγκυμοσύνη είναι ένα θέμα πολύ ευαίσθητο»

Keywords
Τυχαία Θέματα