Τάρτα μήλου με κραμπλ αμυγδάλου από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη!

Εκτέλεση για την τάρτα:

Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη και αφού αφρατέψουν καλά προσθέτουμε σιγά σιγά τους κρόκους. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και την βανίλια συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι. Τυλίγουμε το ζυμάρι μας σε μια μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Εκτέλεση για το κραμπλ αμυγδάλου:

Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε όλα μας τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα ζυμαράκι. Έπειτα το τυλίγουμε με μεμβράνη και το τοποθετουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Εκτέλεση για την γέμιση:

Σε

ένα τηγάνι βάζουμε τα μήλα μας που πριν τα έχουμε καθαρίσει και κόψει σε κυβάκια μαζί με το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα και τα σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Έπειτα προσθέτουμε το κονιάκ και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσουν ελαφρώς. Κατεβάζουμε απο την φωτιά και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

Στήσιμο και ψήσιμο τάρτας:

Αφού έχει ξεκουραστεί το ζυμάρι της τάρτας μας το ανοίγουμε καλά μέσα στην ταρτιέρα και από πάνω ρίχνουμε τα σωταρισμένα μήλα μας. Έπειτα παίρνουμε το κραμπλ από το ψυγείο και με μικρές τσιμπιές φτιάχνουμε μικρά βραχάκια που τα τοποθετούμε πάνω από τα μήλα μας γεμίζοντας όλη την τάρτα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 35 περίπου λεπτά.

Δείτε τα υλικά και το video στο Dimitriosmakriniotis.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα