Τα βιβλία μόδας που αξίζει να διαβάσεις όσο μένεις στο σπίτι!

Όλες αυτές τις μέρες που βρισκόμαστε σπίτι και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε υπάρχουν πολλές νέες συνήθειες που μπορούμε να προσθέσουμε στην καθημερινότητά μας. Το διάβασμα βιβλίων μόδας θα σου αρέσει πολύ γιατί τα συγκεκριμένα βιβλία δεν είναι κουραστικά στο διάβασμα, εμπνέουν και θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις ακόμα πιο ωραίο στιλ. Δες παρακάτω αυτά που ξεχωρίσαμε και σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Η μηχανή Κέιτ Μος
Αυτό το βιβλίο αναφέρεται σε ένα από τα πιο γνωστά μοντέλα παγκοσμίως. Η Κέιτ Μος σπάει τα ρεκόρ: επιτυχίας, σκανδάλων, μακροβιότητας, φήμης, χρημάτων, διάσημων εραστών, κατανάλωσης

αλκοόλ…  Μέσα από αυτό το βιβλίο θα γνωρίσεις ένα δίλημμα που μπορεί να σου είναι και γνώριμο. Τι μας λέει το “μοσιανό” ιδεώδες; Ότι δεν υπάρχει άλλη σχέση με τον εαυτό μας πέρα από αυτή την εργασία αξιοποίησης. Ότι δεν έχουμε πια να επιλέξουμε παρά ανάμεσα σε μια ανταλλάξιμη κι επομένως στιλιζαρισμένη ζωή, και μια ζωή χωρίς στιλιζάρισμα, η οποία όμως δεν αξίζει τίποτα… Σε αυτό το δίλημμα, είμαστε όλοι αγγλίδες μανεκέν…

Girl Boss
Η Σοφία Αμορούζο πέρασε την εφηβεία της κάνοντας μικροκλοπές, ταξιδεύοντας με οτοστόπ και ψάχνοντας στα σκουπίδια για κάνα μισοφαγωμένο κουλούρι. Στα είκοσι δύο της είχε παρατήσει το σχολείο, ήταν άφραγκη και δούλευε στη γραμματεία μιας σχολής Καλών Τεχνών, απλώς για να έχει ασφάλιση. Στο λόμπι της σχολής πήρε την απόφαση να αρχίσει να πουλάει vintage ρούχα στο eBay.
Δέκα χρόνια μετά ήταν η ιδρύτρια και CEO του Nasty Gal, μιας εταιρείας με ετήσιο τζίρο 250 εκατομμύρια δολάρια και περισσότερους από 400 υπαλλήλους. Η Σοφία Αμορούζο δεν ήταν ποτέ συνηθισμένη, ούτε ως επιχειρηματίας ούτε ως οτιδήποτε άλλο. Έγραψε το #GIRLBOSS για κορίτσια σαν κι εκείνη: αουτσάιντερ που αναζητούν τον δρόμο προς την επιτυχία, ακόμα κι αν σ’ αυτόν τον δρόμο φυσάει λυσσασμένα και είναι γεμάτος επικριτές. Το #GIRLBOSS αποδεικνύει ότι η επιτυχία δεν εξαρτάται από το πανεπιστήμιο που φοίτησες ή από το πόσο δημοφιλής ήσουν στο σχολείο. Για να πετύχεις πρέπει να έχεις κότσια και να εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου. Να γνωρίζεις ποιους κανόνες να ακολουθήσεις και ποιους να σπάσεις. Να ξέρεις πότε να προφυλαχθείς και πότε να αφήσεις την εκκεντρικότητά σου ελεύθερη.

«ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΙΖΙΑΝΑ όπου κι αν βρίσκεσαι»
Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που συνθέτουν το παριζιάνικο στυλ; Πώς ντύνεται, πώς διασκεδάζει, πώς συμπεριφέρεται, πώς σκέφτεται μια πραγματική Παριζιάνα; Τέσσερις λαμπερές και επιτυχημένες Γαλλίδες δίνουν όλες τις απαντήσεις και καταθέτουν με τόλμη και γερές δόσεις χιούμορ τις απόψεις και τις συμβουλές τους για το στυλ, τη μόδα, την κουλτούρα, το φαγητό, τους άντρες, το γάμο, τη μητρότητα και πολλές ακόμη πτυχές της καθημερινότητάς τους. Με καριέρες στο χώρο της μουσικής, του κινηματογράφου, της μόδας και των εκδόσεων, οι τέσσερις συγγραφείς –η Ανν Μπερέστ, η Οντρέ Ντιγουάν, η Καρολίν ντε Μεγκρέ και η Σοφί Μας– φανερώνουν με αφοπλιστική ειλικρίνεια και αμεσότητα τα μυστικά και τα ελαττώματά τους, ενώ ταυτόχρονα αυτοσαρκάζονται για την περίπλοκη και συχνά αντιφατική συμπεριφορά τους. Θα σε πάρουν μαζί τους στο πρώτο ραντεβού, σ’ ένα πάρτι, στα αγαπημένα τους Παρισινά στέκια, ακόμη και στην κουζίνα τους. Θα σου πουν τι να κάνεις για να ζηλέψει ο σύντροφός σου και πώς να είσαι μυστηριώδης, αισθησιακή, αλλά, ταυτόχρονα, απολύτως φυσική.

Το απόλυτο Glam
Το στυλ είναι σαν τα διαμάντια: παντοτινό. Αλλά κοστίζει πολύ λιγότερο… Από το μικρό μαύρο φόρεμα στο τζην, από τη γόβα στιλέτο στο T-shirt κι από την καμπαρντίνα στο μαργαριταρένιο κολιέ, δέκα κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας αποδείχτηκαν αγέραστα στο χρόνο. Κοιτούν αγέρωχα τις εφήμερες τάσεις να περνούν, κατέχοντας το μυστικό της πραγματικής φινέτσας. Το “Aπόλυτο Glam!” είναι η γοητευτική ιστορία τους -της γέννησης, της καθιέρωσής τους, της συνάντησής τους με την τέχνη και τις ιδέες κάθε εποχής. Και μαζί, ένας πολύτιμος πρακτικός οδηγός για το πώς να τα αποκτήσουμε και πώς να τα φορέσουμε, “κλέβοντας” κάτι από την αίγλη των ξεχωριστών ανθρώπων που τα έκαναν διάσημα. Το “Απόλυτο Glam!” είναι ένα βιβλίο αφιερωμένο στις γυναίκες που βαρέθηκαν να αποχαιρετούν τα μισά τους ρούχα με κάθε αλλαγή της σεζόν, υποτασσόμενες στην τυραννία του trend. Στις γυναίκες που πιστεύουν ότι το αληθινά ωραίο απέχει έτη φωτός από το κραυγαλέο ντύσιμο οποιασδήποτε τηλεοπτικής βασίλισσας της σιλικόνης. Και που θα προσυπέγραφαν ανεπιφύλακτα τη ρήση της μεγάλης Κοκό Σανέλ, ότι “η μόδα παλιώνει, μόνο το στυλ μένει πάντα το ίδιο”. Τι είναι, όμως, το στυλ και πώς αποκτιέται; Με γνώση και χιούμορ η Cinzia Felicetti αναλαμβάνει να μας συστήσει το βασικό του οπλοστάσιο. Τους δέκα πιστούς συμμάχους του, απαραίτητα συστατικά κάθε γκαρνταρόμπας που σέβεται τον εαυτό της. Δέκα κομμάτια – σύμβολα. Δέκα κομμάτια – σημεία επαφής της ματαιοδοξίας μας με την υψηλή αισθητική, που έχουν όλα ένα κοινό γνώρισμα: τη διαχρονικότητά τους. Γιατί “ένα ρούχο κομψό από τη φύση του”, λέει η Felicetti, “είναι σαν τους έξυπνους, χαρισματικούς ανθρώπους: γίνεται καλύτερο όσο περνούν τα χρόνια”.

Cordially Invited
Η Ζοe Sugg είναι η πιο γνωστή You Tuber στον κόσμο με εκατομμύρια subsribers στο κανάλι της και εκατομμύρια followers στο instagram. Μέσα από το βιβλίο της μας δείχνει πως περνάει στη ζωή της, πώς κάνει πάρτι αλλά και πώς μπορείς και εσύ να οργανώσεις τις πιο ωραίες συναντήσεις με φίλους και συγγενείς. Το βιβλίο είναι κατηγοριοποιημένο ανά εποχές και περιέχει ιδέες που θα σε βοηθήσουν να έχεις τέλειο στιλ και τα πιο δημιουργικά parties.

Fashion Babylon
Πώς λειτουργεί ένας οίκος μόδας; Τι τρώνε στ’ αλήθεια τα μοντέλα; Μπορεί μια επίδειξη μόδας να πετύχει χωρίς πολλά drugs; Ποιοι μόδιστροι είναι τέρατα και ποιοι κάνουν συνέχεια αποτοξίνωση; Το Fashion Babylon απαντάει σε τέτοιου είδους ερωτήσεις κι αφηγείται με πάθος, χιούμορ και τρελούς ρυθμούς μια (σχεδόν) αληθινή ιστορία, που εκτυλίσσεται μέσα στο λαμπερό κόσμο της Υψηλής Ραπτικής… Πρωταγωνίστρια του βιβλίου είναι μια ανερχόμενη σχεδιάστρια μόδας. Η Imogen Edwards-Jones την παρακολουθεί επί έξι μήνες, καθώς προσπαθεί να κάνει το πέρασμα από την αφάνεια στη διεθνή καταξίωση. Οι ιδιοτροπίες των μοντέλων, οι παράλογες απαιτήσεις των σχεδιαστών, τα κουτσομπολιά των δημοσιογράφων, οι στιγμές δόξας και οι στιγμές εξαθλίωσης, παρελαύνουν ανάγλυφα από τις σελίδες του “Fashion Babylon”, αποκαλύπτοντας έναν κόσμο όπου ό,τι λάμπει δεν είναι πάντα χρυσός, αλλά που σίγουρα είναι μια τεράστια κερδοφόρα βιομηχανία.

Vogue On: Coco Chanel
Η Coco Chanel, που χαρακτηρίστηκε ως «η σχεδιάστρια με την μεγαλύτερη επιρροή στον 20ο αιώνα», πρωτοστατεί στη μόδα της σύγχρονης γυναίκας. Εμφανίστηκε στη σκηνή της μόδας όταν τα φτερά, η δαντέλα και οι επιδεικτικές χάντρες ήταν αγαπημένα αξεσουάρ και προχώρησε στην επανεφεύρεση της υψηλής ραπτικής χρησιμοποιώντας νέα υλικά, όπως φανέλες, που ήταν κατάλληλα για καθημερινή χρήση. Με πρωτότυπες εικόνες από διάσημους φωτογράφους, όπως ο Cecil Beaton, η Bronwyn Cosgrave το συγκεκριμένο βιβλίο ανακαλύπτει την ιστορία των εικονικών σχεδίων της Coco Chanel και της λαμπερής ζωής της. Το 1921 η Coco άνοιξε τη μπουτίκ της Chanel στο Παρίσι και ξεκίνησε το πρώτο της άρωμα, το Chanel No.5. Ίσως η σημαντικότερη συμβολή της στον κόσμο της μόδας ήταν το απλό, πολύ μιμημένο «μικρό μαύρο φόρεμα» που έκανε το ντεμπούτο του το 1926.

A Matter of fashion: 20 Iconic Items that changed the history of style
Σε αυτό το βιβλίο θα βρεις 20 πράγματα που άλλαξαν ριζικά τις βάσεις της μόδας. Σε αυτά θα βρεις iconic κομμάτια που άφησαν ιστορία, όπως τα τζιν του Levi έως και τα κασκόλ Hermes αλλά και τα μαργαριτάρια Tiffany.

IT, Alexa Chung
Το βιβλίο IT της Alexa Chung είναι ένα από τα πιο ωραία βιβλία μόδας που περιλαμβάνει ιστορίες και προσωπικά βιώματα της γνωστής fashionista. Η ίδια δίνει συμβουλές για τέλειο styling αλλά και tips για να τραβήξεις την πιο ωραία selfie.

John Galliano for Dior
O John Galliano υπήρξε ένας πολύ σημαντικός σχεδιαστής για τον οίκο Dior. Ο ίδιος δημιούργησε τα πιο ωραία θεατρικά ρούχα που έχουμε δει στην πασαρέλα και το συγκεκριμένο βιβλίο μιλάει για τα μοναδικά shows του σχεδιαστή, τις backstage στιγμές αλλά και τις υπέροχες συνεργασίες με μοντέλα, φωτογράφους, στιλίστες και hair – makeup artists.

Διαβάστε ακόμα: Τζιν σε παστέλ αποχρώσεις: Εσύ θα φορέσεις τη νέα μόδα της άνοιξης;

H Gigi Hadid μας υποδεικνύει με μια εμφάνισή της…ποια θα είναι η μεγαλύτερη τάση της άνοιξης

Τα crop jackets που θα φοράς συνέχεια…όταν βγεις ξανά εκτός σπιτιού

Keywords
βιβλια, αξιζει, coco chanel, δίλημμα, vintage, ebay, ceo, στυλ, ειλικρίνεια, instagram, fashion, drugs, babylon, vogue, coco, chanel, επιρροή, νέα, συγκεκριμένο, history, βασεις, τζιν, hermes, tiffany, alexa, tips, john, dior, θεατρο, hair, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2012, η ζωη ειναι ωραια, ξανα, alexa, instagram, αξεσουαρ, γνωση, εικονες, εργασια, καθημερινη, μοδα, ρουχα, φυσικη, ceo, chanel, dior, ebay, hermes, αιγλη, αισθητικη, αρωμα, αφιερωμενο, βιβλιο, φαγητο, γινεται, γοβα στιλετο, γοβα, δίλημμα, δειχνει, ειλικρίνεια, υπαρχει, ενστικτο, εμφάνιση, εξι, επιρροή, εποχες, επιτυχια, ετη, τεχνη, ζωη, ζωης, ιδεες, ιδια, εικοσι, οικο, κειτ, κουζινα, κουτσομπολια, κοκο, λομπι, μαυρο, μηνες, μυστικο, μικρο, μοντελα, μπορεις, μυστικα, τζιν, ντυσιμο, παντα, οδηγος, οικος, παθος, παρισι, ρηση, ραντεβου, ρεκορ, σεζον, σελιδες, σιγουρα, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συνεχεια, συμβολα, σοφια, σπιτι, στην κουζινα, στυλ, σχολειο, ταση, τι ειναι, τολμη, υψηλη, φυση, φτερα, χαντρες, χιουμορ, αντρες, babylon, coco chanel, coco, ερωτησεις, fashion, john, hair, history, shirt, σκηνη, tiffany, tips, υλικα, vintage, βιωματα, ωραιο, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα