Σοφία Αλιμπέρτη: «Ήταν τεράστιο το σοκ για εμένα. Έχασα πολλά κι έπαθα κατάθλιψη»

Για τα πρώτα επαγγελματικά βήματά της μίλησε η Σοφία Αλιμπέρη σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Hello και τις δημοσιογράφους Μαίρη και Γωγώ Αυγερινοπούλου. Η γνωστή παρουσιάστρια – που εδώ και χρόνια έχει αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας – αποκάλυψε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε αλλά και την έντονη δουλειά που χρειάστηκε να καταβάλει προκειμένου να μπορέσει να σταθεί δίπλα σε καταξιωμένους ηθοποιούς.

Εσύ ξεκίνησες από πολύ μικρή ηλικία. Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το θέατρο;

Ξεκίνησα από πολύ μικρή, από τα 12 μου χρόνια, όταν με «ξερίζωσαν» από την Κέρκυρα,

όπου ζούσα, και με έφεραν στην Αθήνα. Ήταν τεράστιο το σοκ για εμένα. Σε μια πολύ ευαίσθητη ηλικία έχασα φίλους, παρέες, την αίσθηση της ασφάλειας και της ελευθερίας κι έπαθα κατάθλιψη. Τότε η μητέρα μου -ίσως ήταν και δικό της απωθημένο- με πήγε στην σχολή. Εγώ ήθελα να γίνω παιδίατρος ή αεροσυνοδός.

Καμιά σχέση μεταξύ τους τα επαγγέλματα, αλλά και καμιά σχέση με το θέατρο. Μπήκα σε ένα περιβάλλον κι εκεί γύρω στα 18 μου είπα «τώρα θα παίξω με τους δικούς μου κανόνες» και το έκανα. Δεν ήταn εύκολο εκείνο που ζούσα καθώς, σε αντίθεση με τους συμμαθητές μου, από την μια είχα ένα πολύ σκληρό ωράριο κι από την άλλη έπρεπε να σταθώ δίπλα σε τεράστιους ηθοποιούς και να είμαι επαγγελματίας. Έκανα την πρώτη μου ταινία, τους Απέναντι, με τον Πανουσόπουλο και μετά ξεκίνησε η συνεργασία μου με τον Δαλιανίδη. Δούλευα σε τρελούς ρυθμούς.

Διαβάστε ακόμα:

 Survivor All Star: Αυτός είναι ο δεύτερος υποψήφιος – «Δεν είμαι εγώ ο πιο αδύναμος κρίκος»

 Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Ο αντίπαλός του στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων επισκέφθηκε τον τάφο του

 Ιωάννα Μαλέσκου: «Όταν ανακοίνωσα ότι θα έρθει νέο μέλος, οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες»

Keywords
Τυχαία Θέματα