Σάλος με το Συνέδριο Γονιμότητας: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέσυρε την αιγίδα της -Ακυρώνουν τη συμμετοχή τους γνωστά πρόσωπα και χορηγοί επικοινωνίας

Τι ζούμε Θεέ μου εδώ και λίγες ώρες…. Και συγκεκριμένα από την ώρα που είδαμε το προωθητικό σποτ για το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου στα Ιωάννινα.

Στο βίντεο αυτό, η γυναίκα -πρωταγωνίστριά του επειδή ασχολήθηκε με την εκπαίδευση και την καριέρα της ανέβαλλε το σημαντικότερα πράγμα για το οποίο προορίζεται, την μητρότητα και παρουσιάζεται ως ΥΠΕΥΘΥΝΗ για την υπογεννητικότητα της χώρας μας.

Γι’ αυτό και καλείται να τεκνοποιήσει όσο προλαβαίνει. Συγκεκριμένα ξυπνά μπροστά από μία τούρτα γενεθλίων με τα κεράκια να δείχνουν το ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ νούμερο 41.

Και η φωνή της… ΑΛΗΘΕΙΑΣ της λέει: «Και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;» Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις, ότι αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα».

Τότε η πρωταγωνίστρια ρωτάει τρομαγμένη: «Τι έχω κάνει λάθος;» με την φωνή να της απαντάει: «Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες» απαντά η φωνή.

Δείτε το βίντεο που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις: 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη joanna dandelia (@joannadandelia)

Ο σάλος μεγάλος και δικαιολογημένος, τόσο που η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απέσυρε την αιγίδα της από το συνέδριο, ενώ νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ότι και η ΕΡΤ και το ΑΠΕ δεν θα είναι πια χορηγοί επικοινωνίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Καίτη Γαρμπή, η οποία αν και είχε συμφωνήσει να συμμετέχει με ένα βίντεο άλλα γνώμη και έγραψε χαρακτηριστικά: «Πριν από μερικές εβδομάδες που ζητήθηκε από τον κύριο Κωνσταντίνο Πάντο, τον γυναικολόγο που με βοήθησε μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης να φέρω στον κόσμο το παιδί μου, να κάνω ένα βίντεο όπου θα απευθύνω πρόσκληση για το συνέδριο γονιμότητας. Επειδή του χρωστώ αιώνια ευγνωμοσύνη, δέχτηκα να το κάνω. Πριν από λίγο, όμως, είδα το προωθητικό βίντεο και εξεπλάγην! Εδώ παρουσιάζουν τη γυναίκα σαν ένα κομμάτι μιας αναπαραγωγικής διαδικασίας χωρίς το δικαίωμα ελεύθερης βούλησης! Ντροπή! Δεν θα στήριζα ποτέ τέτοιες προσεγγίσεις και εννοείται πως εγώ και Διονύσης ΔΕΝ δεν θα είμαστε εκεί».

Και η Ράνια Θρασκιά όμως ξεκαθάρισε τη θέση της:

Επειδή με ρωτάτε, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι το video για το συνέδριο γονιμότητας, με βρίσκει ΚΑΘΕΤΑ αντίθετη ως γυναίκα και ως σύμβουλο ψυχικής υγείας. Η άποψή μου έχει αποτυπωθεί δημοσίως, στο παρακάτω post IG με αφορμή τη γιορτή της μητέρας στις 9/5/21 #συνέδριο #γονιμότητα pic.twitter.com/076d2hnw44

— Ράνια Θρασκιά (@raniathraskia) June 12, 2021

Τέλος και η Νάταλι Κάκαβα δημοσίευσε το παρακάτω μήνυμα στο twitter:

Θέλω να δηλώσω κι εγω δημόσια πως δεν συμφωνώ καθόλου με το σποτ το οποίο κυκλοφόρησε για το #συνεδριο υπογονιμοτητας..Καθε γυναίκα οφείλει να ορίζει το σώμα,τη ζωή και την ψυχή της όπως εκείνη θέλει..
Αποσύρω τη στήριξη μου και δεν θέλω να έχω καμία συμμετοχή..

— NataliKakkava (@KakkavaNatali) June 12, 2021

Και αφού διαβάστε όλα τα παραπάνω, ήρθε η ώρα να πούμε και εμείς δύο λόγια:

Η μητρότητα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ αλλά ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑΣ. Το παραπάνω βίντεο είναι σεξιστικό, αναχρονιστικό και γεμάτο στερεότυπα που πραγματικά μας αηδιάζουν.

Γι’ αυτό και μετά την θύελλα αντιδράσεων και την απόσυρση τόσο της Προέδρο της Δημοκρατίας όσο και πολλών άλλων φαίνεται πως το όλο εγχείρημα καταρρέει.

Είμαστε μαζί με όλες τις γυναίκες που θέλουν να γίνουν ΜΗΤΕΡΕΣ και με όλες όσες δεν θέλουν.

Αλλά στη δεύτερη περίπτωση παρακαλούμε πολύ να μην γίνουν αυτές αφορμή για συζητήσεις που θα αφορούν σε λάθος επιλογές ζωής.

Διαβάστε περισσότερα:

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Δείτε την εντυπωσιακή τούρτα για τα γενέθλια της κόρης της, Μαίρης!

Euro 2020: Κατέρρευσε παίκτης της Εθνικής Δανίας στο ματς με τη Φινλανδία –Οι εικόνες των συμπαικτών του να προσεύχονται (βίντεο)

Σοφία Βόσσου: Συγκλονίζει με την εξομολόγησή της για την περιπέτεια της υγείας της -«Έφτασα 37 κιλά-Παραμονή Πρωτοχρονιάς πέθαινα»

Keywords
Τυχαία Θέματα