Ρεγγίνα Μακέδου: «Αν δεν είχα κάνει τη μεταμόσχευση, τώρα θα ήμουν σε άλλη βόλτα»

Μία μέρα μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο που έκανε τη μεταμόσχευση, η Ρεγγίνα Μακέδου μίλησε στον Αντώνη Σρόιτερ και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha για τη δύσκολη μάχη που κλήθηκε να δώσει. Έχοντας ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό της, η ίδια παρότρυνε τους Έλληνες να γίνουν δότες μυελού των οστών, προκειμένου να βοηθήσουν τους ανθρώπους που τους έχουν πραγματικά ανάγκη.

«Βγήκα χθες από το νοσοκομείο. Τελείωσε η διαδικασία της μεταμόσχευσης.

Είμαι πλέον στο σπίτι μου σε μίνι καραντίνα. Ήταν μια δύσκολη διαδικασία για μένα, δεν είναι δύσκολη διαδικασία για τον δότη, αυτό πρέπει να το πούμε. Πρέπει να μάθει ο κόσμος ότι δεν είναι χειρουργείο. Εγώ πήρα τα κύτταρα από μια απλή μετάγγιση, ο δότης έκανε μια μεγάλη πολύωρη αιμοδοσία. Ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται και πρέπει να μας βοηθήσει να ζήσουμε γιατί οι έξι από τους δέκα χρειαζόμαστε δότη έναν άγνωστο, αλλιώς δεν ζούμε», είπε αρχικά η Ρεγγίνα Μακέδου.

«Οι περισσότερες λευχαιμίες πλέον – ακόμα και αυτές που υποτροπιάζουν – πηγαίνουν για μεταμόσχευση. Η μεταμόσχευση είναι κατά ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχημένη. Έχει δύσκολη αποθεραπεία, όλα όμως αντιμετωπίζονται. Εγώ νοσηλεύτηκα στο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Η μεταμόσχευση σώζει ζωές. Εγώ αν δεν είχα κάνει τη μεταμόσχευση τώρα δε θα μιλούσαμε, θα ήμουν ήδη σε άλλη βόλτα. Ένας άνθρωπος μου χαρίζει ζωή με έναν τόσο απλό τρόπο», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμα:

Γιώργος Ταλάντσεβ: Το πρώτο μήνυμα μετά την επιστροφή από το Survivor

 Μάνος Δασκαλάκης: «Αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι η Ρούλα δολοφόνησε και τα τρία παιδιά μας»

 Η Νάνσυ Αλεξιάδη «εισέβαλε» στο «Καλό Μεσημεράκι» – Πού είναι και τι κάνει σήμερα

Keywords
Τυχαία Θέματα