Πύρρος Δήμας: Εγκατέλειψε την Ελλάδα μετά τον θάνατο της γυναίκα του! – Τι αναφέρει ο ίδιος

Δύσκολες στιγμές πέρασε ο Πύρρος Δήμας πριν από περίπου πέντε μήνες όταν έχασε τη σύζυγό του από καρκίνο. Όπως είναι λογικό ο θάνατος της γυναίκας τον συγκλόνισε και τον βύθισε στο πένθος. Ωστόσο, όσοι τον γνωρίζουν προσωπικά κάνουν λόγο για ένα δυνατό χαρακτήρα, ο οποίος στάθηκε δίπλα στα τέσσερα παιδιά του σαν βράχος. Μετά το δυσάρεστο γεγονός, ο Ολυμπιονίκης και η οικογένεια του μετακόμισαν στο Σικάγο και ο ίδιος έχει αναλάβει την Αμερικανική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών. Ο Πύρρος Δήμας παραχώρησε μια συνέντευξη στη Lifo

και μίλησε για τους λόγους που εγκατέλειψε την Ελλάδα.

Διαβάστε το ακόλουθο απόσπασμα από τη συνέντευξη:
Γιατί επιλέξατε να φύγετε από την Ελλάδα;

Έφυγα για επαγγελματικούς και οικογενειακούς λόγους. Δέχτηκα μια τιμητική πρόταση από την Αμερικανική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών να αναλάβω τεχνικός διευθυντής. Ξέρετε τι είναι να σου ζητούν οι Αμερικανοί να στήσεις ένα άθλημα από την αρχή; Ποιος θα μπορούσε να αρνηθεί αυτή την πρόταση; Μετά, ήταν και τα παιδιά που μέτρησαν στην απόφαση, αφού είχαμε αποφασίσει να σπουδάσουν σε αμερικανικά πανεπιστήμια.

Σκέφτεστε να επιστρέψετε;

Τι να σας πω. Συχνά αισθάνομαι σαν να μην έχω φύγει. Στον κόσμο που ζούμε πια δεν έχει και τόση σημασία πού βρίσκεσαι.

Να θυμίσουμε ότι ο Πύρρος Δήμας, λίγο μετά την κηδεία της συζύγου του δημοσίευσε το παρακάτω ευχαριστήριο μήνυμα για τους ανθρώπους που τον στήριξαν: «Αγαπητοί φίλοι, δυσκολεύομαι να βρω τα σωστά λόγια να σας ευχαριστήσω για τη συμπαράσταση σας, μετά τον χαμό της Αναστασίας μου. Εγώ και η οικογένεια μου, μέσα στην οδύνη και στη συντριβή, αισθανθήκαμε σαν ζεστό χάδι παρηγοριάς τα λόγια και τα μηνύματά σας. Η Αναστασία αγωνίστηκε τρία χρόνια απέναντι στο καρκίνο. Στάθηκε γενναία. Ηταν πάντα γεμάτη δύναμη. Και αυτή η δύναμη δίνει σε μένα και στα παιδιά μας το κουράγιο να σταθούμε όρθιοι. Θα ήθελε να σας ευχαριστήσει όλους, έναν προς έναν για την ευγένεια και την καλοσύνη σας. Το κάνω εγώ και τα παιδιά εκ μέρους της. Αισθάνομαι επίσης την ανάγκη να ευχαριστήσω κάποιους άνθρωπους που έδωσαν τις γνώσεις, τον χρόνο και την εμπειρία τους για να βοηθήσουν την Αναστασία. Το κάνουν καθημερινά, προσφέροντας βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται. Στο Νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς», στον νευροχειρουργό Νίκο Γεωργακούλια και στην ομάδα του. Στον όμιλο «Υγεια», στον διευθύνοντα σύμβουλο Ανδρέα Καρταπάνη, στην Ευαγγελία Ραζή και στην Πρότυπη Ογκολογική Ομάδα της, στον ογκολόγο Κωνσταντίνο Δαρδούφα. Στον Πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Ανδρέα Δρακόπουλο. Στην Αμερική, τις οικογένειες του Δημήτρη και της Ελένης Μπούση και του Τέντι και της Ντέμπι Δημητριάδη. Το ίδιο θερμά θα ήθελα να ευχαριστήσω το προσωπικό που συναντήσαμε σε θαλάμους, διαδρόμους, εργαστήρια νοσοκομείων, αίθουσες χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας, χειρουργεία. Ο καρκίνος θα ηττηθεί γιατί έχει έναν κόσμο από υπέροχους ανθρώπους να τον πολεμάει. Να είστε όλοι καλά. Πύρρος, Ελένη, Βίκτωρ, Μαρία, Νικόλας»

Δείτε ακόμη: Ο «Μανωλάκης» ποζάρει ξανά με την τηλεοπτική του μαμά, 12 χρόνια μετά το τέλος του «Καφέ της Χαράς»

Keywords
Τυχαία Θέματα