Κατερίνα Στανίση: “Ορισµένα αφεντικά πίεζαν τις τραγουδίστριες και για περισσότερα πράγµατα…”

Η Κατερίνα Στανίση έζησε τις χρυσές εποχές του τραγουδιού και έχει πολλές αναμνήσεις να θυμάται από τα όσα βίωσε. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Έθνος, αναφέρθηκε στην εποχή που τραγουδούσε σε μεγάλα νυχτερινά μαγαζιά.

Όπως αποκάλυψε ο κόσμος που πήγαινε να την απολαύσει από κοντά, εξέφραζε με κάθε τρόπο τον θαυμασμό του. Μάλιστα, πολλές φορές μπορεί να τρόμαζε, όμως της άρεσε που είχε τόση πέραση! «Ο θαυµασµός που µου έδειχναν οι πελάτες ήταν µεγάλος. Και τι δεν έκαναν για να µε εντυπωσιάσουν. Χάλαγαν περιουσίες ολόκληρες στα πιάτα και στις γαρδένιες, γέµιζαν την

πίστα µε δολάρια, κάποιοι ήταν κάθε µέρα στο πρώτο τραπέζι, µέχρι µε κοµµένο χέρι µού ήρθε κάποιος… Υπήρχαν στιγµές που κάποιες υπερβολικές αντιδράσεις µε τρόµαζαν. Από την άλλη, βέβαια, δεν µπορώ να πω πως δεν µου άρεσε που είχα τόση πέραση…», εξομολογήθηκε.

Η τραγουδίστρια μεταξύ άλλων, αποκάλυψε πως ήταν στις υποχρεώσεις των τραγουδιστών τότε να πηγαίνουν σε ένα τραπέζι αν ο πελάτης το ζητούσε και πως ορισμένα αφεντικά ζητούσαν… περισσότερα: «Οι συνθήκες στη νύχτα της επαρχίας ήταν σκληρές, άγριες. Πολύ γλέντι, πολύ λουλούδι, πολύ πιάτο, από το οποίο κινδυνεύαµε κάθε βράδυ, πολλές απαιτήσεις. Αγωνίστηκα µέχρι να καταφέρω να κάνω τις πρώτες µου επιτυχίες. Επρεπε να σταθώ σε έναν χώρο ανδροκρατούµενο, να διασκεδάσω τους θαµώνες και κάποιους µε επιθετική συµπεριφορά. Ηταν µέσα στις υποχρεώσεις µας να πηγαίνουµε στα τραπέζια αν το ζητούσε κάποιος πελάτης. Επρεπε να δείχνουµε διαθέσιµες, γι’ αυτό και απαγορεύονταν οι σχέσεις µεταξύ των εργαζοµένων. Αν µάθαινε το αφεντικό ότι µια τραγουδίστρια τα είχε φτιάξει µε έναν σερβιτόρο, την έδιωχνε επί τόπου από το µαγαζί. Αυτό µας είχε κάνει να φοβόµαστε να µιλήσουµε µεταξύ µας. Μια κουβέντα να έλεγες µε τον άλλο, κυκλοφορούσε η φήµη ότι τα έχετε και κινδύνευες να χάσεις τη δουλειά σου. Ορισµένα αφεντικά µάλιστα πίεζαν τις τραγουδίστριες και για περισσότερα πράγµατα… Η καθεµία έκανε την επιλογή της. Εγώ αυτό δεν το δέχτηκα ποτέ. Εκανα τις παραχωρήσεις µου. Ποιος δεν έχει κάνει παραχωρήσεις στη δουλειά του; ∆εν έκανα όµως ποτέ κάτι για το οποίο να ντρέποµαι».

Διαβάστε ακόμη:

Nomads: Έξαλλος ο Σπαλιάρας με τον Dimar-“Mη λες μ@λακ@ες, πες τα έκανα σκ@τ@”

Keywords
Τυχαία Θέματα