Πριν αποκτήσετε το νέο σας φον ντε τεν πρέπει να μάθετε τα πάντα για τον υποτόνο της επιδερμίδας σας

Το φον ντε τεν είναι η βάση του μακιγιάζ. Αν απλώσετε το σωστό όλα τα υπόλοιπα είναι παιχνιδάκι. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να έχει την σωστή απόχρωση, την κατάλληλη υφή ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας σας αλλά και να προσφέρει κάλυψη και φυσική λάμψη.

Οι ειδικοί κατά καιρούς αποκαλύπτουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε ώστε να υπάρχει στο νεσσεσέρ σας το κατάλληλο φον ντε τεν. Τα τελευταία χρόνια όμως επιμένουν πως αν θέλετε να επιλέξετε το τέλειο προϊόν θα πρέπει να γνωρίζετε τον υποτόνο της επιδερμίδας

σας. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta) στις 8 Νοέ, 2019 στις 6:27 πμ PST

Τι είναι όμως ο υποτόνος; Είναι διαφορετικός από τον τόνο της επιδερμίδας που σημαίνει αυτόν που βλέπετε στον καθρέφτη σας. Ο υποτόνος είναι εκείνους το χρώμα που κρύβεται πίσω από τόνο. Ο τόνος της επιδερμίδας αλλάζει με τις εποχές αφού μετά την έκθεση στον ήλιο μαυρίζει. Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιείτε διαφορετικό φον ντε τεν το καλοκαίρι απ’ ότι το χειμώνα. Ο υποτόνος όμως παραμένει ίδιος όλες τις εποχές του χρόνου.

Το πρώτο που πρέπει να γνωρίζετε είναι πως υπάρχουν τρεις κατηγορίες υποτόνων: Ο θερμός που έχει κίτρινη, χρυσή ή ροδακινί απόχρωση. Ο ψυχρός που κρύβει κόκκινη και μπλε απόχρωση και ο ουδέτερος που συνδυάζει το θερμό με τον ψυχρό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MAKEUP BY MARIO (@makeupbymario) στις 28 Οκτ, 2019 στις 8:40 πμ PDT

Πως θα ανακαλύψετε τον υποτόνο σας: Υπάρχει ένα πανεύκολο και πανέξυπνο τρικ που μπορείτε να κάνετε με ένα χρυσό και ένα ασημένιο κόσμημα. Αν το δέρμα σας κολακεύει περισσότερο το χρυσό τότε έχετε θερμούς υποτόνους. Αν πάλι σας ταιριάζουν τα ασημένια έχετε ψυχρούς. Αν σας ταιριάζουν εξίσου και τα δύο τότε ο υποτόνος σας είναι ουδέτερος. Επίσης υπάρχει και το τεστ με το λευκό φόρεμα. Σε ένα χώρο με φυσικό φως κρατήστε το λευκό φόρεμα κοντά στο πρόσωπο σας. Αν η επιδερμίδα δείχνει πιο κόκκινη, ο υποτόνος σας είναι ψυχρός, αν φαίνεται πιο κίτρινη τότε είναι θερμός. Και φυσικά μπορείτε απλά να δείτε τις φλέβες σας. Αν είναι μπλε ή μοβ είναι ψυχρός αν είναι πράσινες έχετε θερμό.

Ποιο είναι το σωστό φον ντε τεν: Το προϊόν που θα επιλέξετε πρέπει να έχει τον ίδιο τόνο με τους υποτόνους σας. Αν έχετε ψυχρούς θα επιλέξετε ένα φον ντε τεν με ψυχρό τόνο. Το ίδιο ισχύει αν έχετε θερμούς ή ουδέτερους. Αρκετά προϊόντα αναγράφουν στη συσκευασία τους τα γράμματα C (cool), W (warm) και Ν (neutrals) που αποκαλύπτουν τους υποτόνους στους οποίους απευθύνονται.

Κεντρική photo: Fotosite/Gamma Rapho/Getty Images/Ideal Image

Διαβάστε ακόμη:

Οι παλέτες σκιών που θα σας χαρίσουν τα ωραιότερα eye looks του Χειμώνα

Μεταλλικά κραγιόν: Δείτε ποιο θα αποκτήσετε πριν έρθουν τα Χριστούγεννα

Keywords
Τυχαία Θέματα