Υπόθεση Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: Ξανά στο εδώλιο ο Επαμεινώνδας Κορκονέας;

18:45 11/11/2019 - Πηγή: People

Μετά από 11 χρόνια από εκείνη την αποφράδα ημέρα της 6ης Δεκεμβρίου, η υπόθεση εξακολουθεί να απασχολεί τη Δικαιοσύνη, κι ας είχε φανεί πως θα κλείσει οριστικά με την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα, του αστυνομικού που σκότωσε τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Η απόφαση του Εφετείου να αρθούν τα ισόβια που είχαν επιβληθεί στον κ. Κορκονέα είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, ιδίως σε συνδυασμό με την αιτιολογία της απόφασης. Αυτή η αιτιολογία φαίνεται πως δεν ικανοποίησε ούτε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου που εξετάζει το ενδεχόμενο να αναιρέσει την απόφαση του Μικτού Ορκωτού

Δικαστηρίου Λαμίας.

Ο Κορκονέας είχε εκτίσει ποινή 11 ετών και σε συνδυασμό με κάποιες εργασίες που έκανε ως έγκλειστος, μπόρεσε να βγει από τη φυλακή την επόμενη ημέρα της απόφασης που τον καταδίκαζε σε 13 χρόνια. Η απόφαση στηριζόταν στον νέο Ποινικό Κώδικα και στη συνθήκη του πρότερου σύννομου βίου.

Στον Άρειο Πάγο θεώρησαν πως δεν είναι επαρκής δικαιολογία και είναι εσφαλμένη η ερμηνεία του Εφετείου, γι΄αυτό θα επανεξεταστεί η ποινή. Όπως αναφέρουν νομικά επιτελεία, η νέα απόφαση που θα πάρει το ανώτατο δικαστήριο, θα αποτελέσει νομολογιακή πυξίδα για αντίστοιχες περιπτώσεις στο μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπόθεση Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Ξανά, Επαμεινώνδας Κορκονέας,ypothesi alexandrou grigoropoulou, xana, epameinondas korkoneas